torsdag 16 augusti 2012

En vild favorit

Harsyra


Konstigt nog så är min favoritväxt ett "ogräs", eller iallafall något som jag aldrig sett i en handelsträdgård. Den här lilla vilda sprider sig glatt på alla möjliga ställen och jag älskar den. Marktäckande, ätbar och fina blad från vår till höst, kan det bli bättre?

Men så idag hittade jag ett annat litet "ogräs" i en kruka med liljor... misstänkt lik harsyran på bladformen iallafall, fast mörkt röda. Jag har inget liknande någon annanstans i trädgården och krukan har hängt med hit i flytten så det måste vara en liten fripassagerare. Men jag undrar, är det röd harsyra? Jag har faktiskt inte smakat på den, det kanske jag borde göra.

Röd harsyra?

3 kommentarer:

 1. Spännande! Jag har aldrig sett röd harsyra innan. :)

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 2. En muterad, och troligen mycket värdefull, harsyra! Kan vi väl hoppas på.

  Annars finns det väl en hel del varianter av oxalis, som tillhör "harsyrefamiljen". Just den där hittar jag dock inte men förhoppningsvis så vet någon annan. Lycka till! :-)

  SvaraRadera
 3. Ännu intressantare blev det när jag smakade på den... Smakar faktiskt som harsyra. Blir spännande att se om den blommar nästa sommar.

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar.
Eventuella frågor svarar jag på här eller på din blogg :-)
Ha en bra dag!