tisdag 11 september 2012

Äppel Päppel

Äpplen

Äppeltiden... det är framför allt doften och färgerna som är så härligt höstig. Inte konstigt att man använder äppeldoft i parfymer tvättmedel och tvål.
Eftersom jag inte är en lycklig ägare av ett äppelträd (än) så har jag tiggt till mig en massa runda fina röda äpplen av vänner och bekanta. Dom delar så gärna med sig till en stackare som inga har :-)

Provsmakning har vi haft i jakten på det godaste äpplet. Vinnarna ska få en egen plats i vår trädgård när det blir dags för äppelträdsplantering. Än så länge leder krispiga Katja, tätt följd av Discovery. Aroma tyckte vi var mjölig och torr.

Edit: Aroma var tydligen Transparent Blanche fick jag veta sen. Så Aroma är inte provad än.

Men pajen bryr sig inte om sorter, där är alla lika goda. Och ett gott recept från Farbror Gröns blogg också. Imorgon ska det plockas mer. Äpplen kan man inte ha för mycket av!

Äppelpaj

Äppelpaj4 kommentarer:

 1. Åh, så gott och vilka fantastiskt vackra bilder!

  SvaraRadera
 2. Ja, det finns onekligen bra saker med hösten. All fantastisk frukt inte minst. Och paj är ju grymt gott. Ser fram emot att vinnaren presenteras så man själv kan få lite tips, vi ska också plantera=)

  SvaraRadera
 3. Vilken överraskning att vårt recept finns här hos dig. Vilken fin blogg du har med så fantastiska bilder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där receptet var den godaste äppelpajen jag har bakat, och det tyckte barnen också :-) Så tack för att ni delar med er av goda recept på eran blogg!

   Radera

Tack för att du lämnar en kommentar.
Eventuella frågor svarar jag på här eller på din blogg :-)
Ha en bra dag!