torsdag 20 september 2012

De ensamma
Den sista rosen blommar nu. Den enda som jag var duktig och klippte bort de vissnade på. Det kanske är därför den belönar mig med en röd ros. Clematisen har också fått för sig att bjuda på en sista blomma.

De ser så ensamma ut. Enstaka små skönheter som envist håller sig fast vid sommaren som för länge sen bestämt sig för att flytta härifrån. Det ska jag komma ihåg... att plantera mer höstblommande, så att de ensamma får vänner att blomma tillsammans med. Och så att jag blir gladare när dagarna blir kortare och mörkare. Och regnigare.

Ett ljus i mörkret är trädgårdstidningen i brevlådan. Den ska jag läsa ikväll och tänka på nästa sommar.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar.
Eventuella frågor svarar jag på här eller på din blogg :-)
Ha en bra dag!