onsdag 12 september 2012

Det här med gräs...

Katt i gräs

- Bort med gräset, jag vill inte ha något gräs!
- Men… ska du rensa ogräs istället då tänkte du?


Den här konversationen utspelar sig varje gång jag för ämnet gräsmatta på tal med någon i min bekantskapskrets. Är det bara jag i hela världen som vill ha en trädgård utan gräsmatta? För de flesta verkar gräs vara lika med lättskött, ogräsfritt och ett måste-ha i en trädgård. Att inte vilja ha gräs är ungefär lika konstigt som att inte vilja ha en spis tycker mina vänner.

Men jag gillar inte gräs. Ingen i familjen använder gräs. Ingen spelar krocket, fotboll, golf eller solar på gräsmattan. Picknick har vi inte heller där och inga betande kor eller getter. Kanske vore det trevligare om mattan innehöll mer än 3 grässtrå per kvadratmeter och mindre mossa och maskrosor… men jag vet inte om jag skulle gilla gräset ändå.
Det måste ju klippas… Så tråkigt!

Jag har ju liksom inte tänkt att bara gräva bort gräsmattan och låta ogräset självså sig… men min fantasibild av en lummig, blomstrande trädgård utan gräs har jag på något sätt svårt att förmedla så att någon förstår... mina "tokiga" idéer :-)

Bort med gräset...

1 kommentar:

  1. Jag håller med du (uttryck som mamma alltid använder)! Bort med gräset... Vi får bilda en klubb och hoppas vi får fler med oss :)

    Att klippa gräset är lätt den tråkigaste sysslan i trädgården. Blä! Rensa ogräs är rena drömmen i jämförelse.

    Kram Tamara

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar.
Eventuella frågor svarar jag på här eller på din blogg :-)
Ha en bra dag!