tisdag 4 september 2012

För bladens skull

Rödbladig Revsuga

Den såg ganska oansenlig ut i krukan när jag hittade den på handelsträdgården i maj. En ynklig bladrosett fast med ganska intressant färg, tänkte jag. Nu har den blivit årets favorit i min trädgård, Revsugan (Ajuga reptans 'Braunherz'). Jag älskar den! Och det för bladens skull, men den ska tydligen blomma också med blå blommor. Det blir väl något jag får uppleva nästa sommar.

Men det kanske viktigaste av allt i min vilda trädgård är att den växer snabbt, är hur lätt som helst att ta skott från och sniglarna inte ägnat minsta lilla intresse för den. Inte ett enda snigelbett har jag sett, inte ens slemmiga spår på bladen eller gömställen för odjuren. Snigelsäker växt med andra ord.

Funderar på att klä in hela trädgården i Revsuga! Eller kanske inte... :-)

1 kommentar:

  1. Den här måste jag googla på passar precis in med färgerna i min främre rabatt kanske något bland rosorna, pionerna och alunroten??? Ha det gott/Gela

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar.
Eventuella frågor svarar jag på här eller på din blogg :-)
Ha en bra dag!