måndag 24 september 2012

I en annan del av trädgården...


Bakom växthuset kan man skymta en annan del av trädgården. Här var det igenvuxet förut men jag har rensat upp för att få liksom en spännande liten stig som skulle leda till den ännu mer spännande köksträdgården... Det var innan verkligheten ändrade mina planer.

En bit in på sommaren när älgar trampat runt i potatisen, sniglar hade ätit upp salladen och ingenting ville växa i lerjorden och skuggan fick jag nog och övergav det här projektet. Jag har inte ens tyckt om att vara på den här platsen, någon slags diffus olustkänsla just i den här delen av trädgården.

Tänk hur roligt det är att klippa gräset här...


Landet som någon glömde.

Men så nån gång under hösten slog det mig... Jag kan ju göra precis vad jag vill i min egen trädgård! Varför ska jag odla grönsaker här för att förra husägaren har bestämt det? Nu började planerna gro i mitt huvud om att flytta hela köksträdgården till en bättre plats. Och plantera äppelträd här i bermudatriangeln istället. Jag har kommit på att jag ska flytta alla buskar som står mitt i gräsmattan också. idag var en bra tid att börja med det.


Spår efter buskflyttning.
En Azalea (tror jag) som förövrigt blommar jättefint på våren fick nog rejält med stryk när jag karvade ut den ur gräsmattan. Hoppas att den överlever min behandling. Tycker att den passade bättre i ett hörne.


Hmm... var det den här blomman? Minnet är kort och Azaleor och Rhododendron många...


Men det återstår mycket jobb med den här delen. Jordgubbarna ska också bort.
Det här med plast och jordgubbar är inte min grej har jag kommit fram till. Ogräs är det ändå, och fult. Ska prova med halm i min nya jordgubbsodling om jag hinner så långt till nästa sommar.

5 kommentarer:

 1. Haha! Den där verkligheten ställer allt till det ibland.

  Jag har ingen aning om vilka revsugor jag har för jag har själv fått dem. Men om du vill kan jag skicka dig några så gör du vad du vill med dem. Om du vill alltså. Hör av dig i så fall.

  Kram Tamara

  SvaraRadera
 2. Gräv upp. Flytta. Ändra.
  Gör det till din trädgård. Absolut.
  Och Bermudatriangeln alltså. Förstår precis vad du menar.
  Åsa

  SvaraRadera
 3. Så kul det är att göra sin grej och göra om till det man själv vill!
  Så fin och spännande gång från växthuset och bakåt...man vill bara gå dit och kika ;)
  Lycka till med omplantering och flytt av buskar,
  Sussi på Stolpås

  SvaraRadera
 4. Haha, känner igen mig, 'Det är ju min trädgård..!' Härlig kreativitet du visar! Är det en trädgård mitt i skogen? Hälsningar Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man kan väl säga att den ligger i kanten av trollskogen :-) Fast några mänskliga grannar finns det allt, som man ser nån gång ibland.

   Radera

Tack för att du lämnar en kommentar.
Eventuella frågor svarar jag på här eller på din blogg :-)
Ha en bra dag!