söndag 9 september 2012

Ibland blir det bara


Den här bilden illustrerar ganska mycket mina impulsiva projekt som plötsligt dyker upp som gubben i lådan och blir utspridda över hela trädgården. Jag gillar att planera, visst… göra ritningar och sånt men det blir nästan aldrig som jag planerat. I fredags tänkte jag göra EN sak i helgen. Plantera rabarber.

Till vänster i bild syns spaden där en rabarberplanta skulle stå.

Hmmm, tänkte jag medan jag stod där och grävde… undrar om det kunde bli trevligare om jag tog bort en rhododendron i den där häcken, så man kan gå igenom... Fram med sågen. Och sekatör. Samtidigt vore det ju bra om man kunde klippa gräset lättare under dem… Alla buskarna kanske borde ansas lite när jag ändå håller på. Ogräs var det i rhododendrona också, brännässlor och hallon. Ryck och slit… Och där står några iris mitt i gången som jag skulle göra, dom kanske jag får flytta på till andra sidan om jag bara gräver lite mer där…

Det enda som inte blivit gjort i helgen är att plantera rabarber.

För övrigt så fick jag fler ljusa idéer under tiden. Att flytta mina odlingar till denna gräsplätt där det är soligt och bra. Bygga pallkragelådor. Kanske skulle man ta ner den där björken då… kanske en gran också.

Men DET är en annan historia.

Bättre?


Gräver jag lite till så får det plats blommor framför.

4 kommentarer:

 1. Hihi, jag känner igen mig i det där! Välkommen i Alfons Åberg-klubben; "jag ska bara..." =)
  Ha en skön söndagkväll!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 2. Det blir väl ALDRIG som man tänkt sig i trädgården, men visst är det härligt på nåt sätt?
  Jag väntar nu med förväntan på bilder när du "bara" tar ner en gran. Och en björk.

  Håller med dig. Det blev bättre :)

  Kram Tamara

  SvaraRadera
 3. Känner igen mig i det du skriver!
  Vilka fantastiska bilder du tar! Denna bloggen hamnar på min läsa lista!
  /Nathalie (västkustbo)
  www.1906kvm.blogspot.se

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar.
Eventuella frågor svarar jag på här eller på din blogg :-)
Ha en bra dag!