onsdag 19 september 2012

Min knäppa katt


Katt ska man ha på landet tycker jag. Det är hemtrevligt och bra mot möss och insekter. Vad jag inte visste när vi skaffade den här katten för ett år sen var att hennes pappa förmodligen var en ekorre... Det insåg vi i våras när hon första gången satt högt upp i en gran och skrek ynkligt. Klättra ner kunde hon inte heller...

Eftersom vi själva höll på att dö av skräck den gången, tillkallades räddningstjänsten och två glada hjältar kom med en låång stege. Andra gången det hände blev det lite pinsamt att ringa dem igen så det var sågande och klättrande med låda som katten tryggt kunde hoppa ner i. Tredje gången trodde vi på allvar att "nu dör hon" eftersom stegen inte räckte. Men efter en ljus idé om att binda fast en tvättkorg på stegen och hissa upp den i trädet vågade katten hoppa ner till en räddning.

Fjärde gången... (ja, det tar aldrig slut... jo snart...) så satt hon så högt upp att det var omöjligt att göra något. Vi fick helt enkelt ge upp och förbereda oss på kattbegravning. Efter två sömnlösa nätter och misströstan dök katten plötsligt upp utanför växthuset spak och utsvulten. Vi jublade!

Så efter mycket svärande, ångest och gråt har vi äntligen fått en katt som kan klättra NER också.

Upp i träden klättrar hon fortfarande varje dag... Ekorre.2 kommentarer:

  1. Katter gör som katter vill :) Fin blogg :) Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är väl så... Trevligt att du hittade hit :-)

      Radera

Tack för att du lämnar en kommentar.
Eventuella frågor svarar jag på här eller på din blogg :-)
Ha en bra dag!