lördag 15 september 2012

Rabarberna i jorden!

Rabarber

Mina planer för den här lördagen var att göra en riktig storstädning eftersom jag kallt räknade med regn hela helgen. Som vanligt blev det inte en gnutta städat, inte ens ett dammkorn. För solen lyste ju så fint! När jag öppnade dörren på morgonen stack katten till skogs och jag hamnade i trädgården.

Hela dagen.


Raberberna kom i jorden iallafall tillslut. De ser inte mycket ut för världen nu, men om jag tänker på att jag sådde dom från frö nån gång i juni så har det ändå gått ganska snabbt.


Sen fastnade jag (tro det eller ej) i rhododendronsnåret igen... med sekatör, grensåg och senare pappas motorsåg (!) Så nu har jag fått lite förståelse för varför män tycker det är så kul att såga ner saker med motorsåg... det var faktiskt riktigt skoj. Så skoj att det blev utsågat lite gångar mellan buskarna som numera liknar små träd.


Sen var jag tvungen att laga mat och det kanske var lika bra innan jag hann ge mig på björken...
Jag är ganska dålig på att ta före-bilder eftersom jag inte alls har kameran i tankarna när jag sätter igång. Och har jag kamera med mig vimsar jag mest runt med den och fotar små detaljer. Ibland har jag turen att hitta en före-bild i mina bildmappar... men jag borde nog ha ett bättre system för dokumentering. Kanske några fotopunkter i trädgården för helhetsbilder.

Förra helgen "min blivande köksträdgårdsplats"

Denna helgen

3 kommentarer:

  1. Vad bra det blev! Så luftigt och fint:) Kul med rejäla förändringar som märks på en gång!

    SvaraRadera
  2. Så fint! Och vad kul att man kan så rabarber från frö! Klart man kan förresten, men jag hade aldrig tänkt på det. Hurra för din rabarber och hoppas att den tar sig :)

    SvaraRadera
  3. Så spännande att få följa din köksträdgård! Jag tycker det blev jättebra med din beskärning, luftigt och snygga siluetter på rododendronen. Hälsningar Maria

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar.
Eventuella frågor svarar jag på här eller på din blogg :-)
Ha en bra dag!