söndag 16 september 2012

Sockerplanta

Sockerplanta

Häromdagen hittade jag en intressant växt på Willys av alla ställen. En grön sockerplanta som såg lite lessen och hängig ut. Jag tror den ville bli räddad av någon snäll växtälskare med 9:90 i plånboken. Hemma fick den ny jord och större kruka så nu har den piggnat till igen.

Jag googlade lite på den... för jag har aldrig tidigare hört något särskilt om sockerplantan (stevia), och det verkar vara en liten mirakelväxt som jag har köpt. Bra mot matsmältningsbesvär, högt blodtryck, influensa, förkylningar och hål i tänderna sägs det. Fantastiskt!

Nu återstår bara att komma på hur jag ska använda den... och hur jag ska lyckas övervintra den :-)

5 kommentarer:

 1. Stevia. Är inte det poppis i light-mat?! Har jag för mig...

  Dina råddisträd är ju ännu snyggare nu. Men nu får du nog lugna dig lite, annars blir det inget kvar av dem ;)

  Kram Tamara

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tydligen bra för lchf eller vad det heter... Det är nog ganska tur att det regnar regelbundet annars hade hela min trädgård varit nersågad till ved nu ;-) Kram

   Radera
 2. Lyckat inköp för en billig penning alltså!
  Hoppas övervintringen går vägen.

  Ha en fin start på veckan!

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Jag har också Stevia hemma ute i rabatten, jag plockar bladen med jämna mellanrum som jag låter torka i rumstemp och därefter kör i en mixer till pulverliknande smulor. Dessa smulor använder jag till efterrätter och när jag bakar ( istället för socker) men då Stevia är 300ggr sötare än socker så smaksätt med omdöme. Jag övervintrar Stevian på samma sätt som en krukväxt och vattnar efter behag, plockar även inomhus blad som får torka eller färska i the. Om man tar en bit från ett blad så känner man när energin väller över en, något uppiggande känsla. Lycka till

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset. Jag tog in min planta idag, jag provar så, att ha den på fönsterbrädan. Ska prova att ta några sticklingar också. Känns jättekul att kunna odla sitt eget sötningsmedel :-)

   Radera

Tack för att du lämnar en kommentar.
Eventuella frågor svarar jag på här eller på din blogg :-)
Ha en bra dag!