torsdag 6 september 2012

Solgul längtan

Virkade blommor

Solrosor, solbrudar, solhattar, solögon. Solero, solstolar, solsida, solkatter soluppgång.

När jag kom hem idag hann jag ungefär vattna tomaterna och klippa tre gräskanter med trimmern. Spaden plockades fram… ja, det såg torrt och fint ut för att gräva bort lite gräsmatta. Två minuter senare kom de första dropparna…

Min längtan efter solgula solrosor blir större för varje dag. Kanske är det för att marken börjar färgas av trädens gulnande blad och vissenheten sakta sprider sig som ett täcke över trädgården. Jag virkar gula blommor för att ha kvar lite sommar i mina tankar.

Men nu ikväll när katten ligger ihopkrupen och spinner, regnet piskar mot rutan och vinden viner… känns det ändå lite skönt med höst, tända ljus och en varm filt.

Det finns ju solrosfrön som väntar på mig till nästa år. Tillsvidare får solbrudarna förgylla min dag.

Solbrud


1 kommentar:

  1. Gillar dina virkade solar.
    Tycker allt de strålar riktigt fint minsann :-)
    Hälsar Åsa

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar.
Eventuella frågor svarar jag på här eller på din blogg :-)
Ha en bra dag!