söndag 30 september 2012

Sticklingsprov

Löv

Det finns mängder av goda råd och regler för när och hur man gör saker på bästa och rättaste sättet. Ibland säger experterna och handböckerna olika saker eller så blandar man ihop det alldeles själv för att man inte kan ha alla fakta i huvudet som man har läst någonstans.

Därför tänker jag oftast att det är bäst att prova och lära sig av sina egna erfarenheter. Så det gör jag nu med mina höstliga sticklingsprov. Kvistar av olika sorter och längder och olika förvedningsstadier. Något kanske börjar spira efter vintern om jag har tur, annars är det väl bara att göra om proceduren till våren istället.

Idag är det fläder, kaprifol och någon slags japansk lönn som har blivit sticklingar. Jag har läst att lönn ska vara svårt att ta sticklingar av men det kostar ju ingenting att testa iallafall.

Fortsättning följer till våren!

Sticklingar

Sticklingar av fläder3 kommentarer:

 1. Späänande, jag funderar på att ta stickling av en Blåregn. de är så vackra. men Japansk Lönn hade ju inte varit fel..tror jag ska ut på sticklingsjakt i helgen :)

  Kram kajsa

  SvaraRadera
 2. Hur gick det med rotning av sticklingarna?
  mvh Synne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fläder gick jättebra att rota såhär, men den japanska lönnen blev inte lyckad.

   Radera

Tack för att du lämnar en kommentar.
Eventuella frågor svarar jag på här eller på din blogg :-)
Ha en bra dag!