lördag 22 september 2012

Tomt

Städning i växthuset

När ska det bli trädgårdsväder?

Duggregnet har hängt som en tät dimma över oss hela dagen. Kallrök när man andas och yllestrumpor på. Frosten har inte vågat visa sig än men det är väl en tidsfråga.

Tomatplantorna och gurkorna har börjat se vissna ut ganska länge. Jag har väntat, men idag kände jag… att det blir nog inte mer än så här. Och vädret uppmuntrade ju ändå inte till något utomhusnöje, så att plocka ner det sista och börja städa växthuset kändes som en bra idé.

Det känns ändå inte som att det var så länge sen som jag planterade ut småplantorna och gick och kollade hela tiden om dom vuxit nåt. Nu är allt utrensat och tomt. Ingenting att vattna på morgonen eller plocka på eftermiddagen. Tomt.

Kylskåpet är fullt i alla fall så vi kan minnas sommaren ett tag till…

Får se om jag orkar skura insidan växthuset imorgon. Idag fick jag nog av vatten.

Städning i växthuset

Tomatskörd

Inlagda tomater

7 kommentarer:

 1. Det känns lite vemodigt när man tömmer växthuset.Men man får drömma om nästa år och vad man ska ha där inne då.MVH

  SvaraRadera
 2. Jag ser att ditt växthus är med kanalplast så då måste jag passa på att fråga hur du rengör det och hur ofta? Detta är ju mitt premiärår med lilla växthuset och vet inte riktigt hur mycket höststädning som krävs för att det ska hålla sig fint.
  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har gjort en storrengöring varje höst. Det tar ju några timmar men rätt okej "helgnöje". Jag brukar passa på när det har regnat lite så att det är blött. En hink med såpvatten och en skurborste på skaft + diskborste som jag skrubbar utsida, tak o väggar och spolar rent med vattenslangen. Sen insidan samma. Är det inte jättesmutsigt inne funkar en trasa också. Sen till våren kan man spola en gång med slangen om det är löv och skräp. Men observera att jag inte är någon växthusexpert :-)
   På kanalplast kan alger krypa in emellan det kan man nog inte få bort, men det har jag bara fått i några enstaka hörnen.

   Lycka till med ditt växthus :-) /Liv

   Radera
 3. Du har en del att tömma i växthuset, i år har jag bara vindruvorna som skall klippas till... men nästa år så! :D

  SvaraRadera
 4. Så fint du gjort! Visst är det lite skönt att tömma och låta saker få vila. HÄlsningar Maria

  SvaraRadera
 5. Vilket fint växthus du har. Bilden får det att klia i fingrarna på mig :)

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar.
Eventuella frågor svarar jag på här eller på din blogg :-)
Ha en bra dag!