tisdag 18 september 2012

Vad är det här?


Mycket av min tid i trädgården är fortfarande en upptäcksfärd. En del saker dyker upp när jag har gjort någon brutal upprensning i snåren. Eller så är det saker som jag inte lagt märke till för att jag har varit upptagen med att titta på min spade eller något annat spännande redskap...

Idag hittade jag ett träd vid skogskanten som inte riktigt såg ut att höra till skogen... kan det vara något fruktträd?


Vad är det här?

Under rhododendronbuskarna dök den här trevliga stenen upp med okänd växtlighet...


Vad är det här?

...och en otroligt söt ljusgul blomma som jag sett på fler ställen men misstänker att det skulle kunna vara ett "ogräs". Den får små fröskidor efter blomningen.


Vad är det här? Ogräs eller ej, den ska stanna.

Och en liten mystisk bärbuske...


Vad är det här?

Det är spännande nästan jämt! Kommentera gärna om någon vet vad det här är för växter :-)


5 kommentarer:

 1. Men herregud! Måste du ställa så svåra frågor? ;) Jag kan inte svaret på en enda...

  Visst är det spännande med allt man kan hitta! Iaf tills någon berättar att det är värst-värsta ogräset med längsta rötterna. Det har hänt mig. Då är det inte spännande längre :(

  Kram Tamara

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag kan säga att jag planterade om ett ogräs i våras, tyckte den var jättefin tills jag insåg vad det var... men det är lite det som är kul, att inte veta allt och upptäcka nya saker :-)

   Radera
 2. Å va spännande du har det då :-) Kul inlägg.
  Jag ska försöka ge några svar, kanske jag kan några. Bild ett och två är samma växt va? jag tror det är en Prunus, säkert en typ av vilda plommon eller liknande. Kan vara ett rotskott från plommon eller frösått plommon.
  Bilden med stenen, där växer nån slags fetbladsväxt som jag sett förut. Kanske en Sedum av något slag.
  Bilden med den gula blomman är nog en balsamin, finns några olika arter du kan titta på om du googlar. Ett ettårigt ogräs som sprätter iväg väldigt mycket frön. Men lätt att rycka upp som du kanske märkt.
  Den sista växten är nog Pyracantha eller eldtorn på svenska. Jättefin men en massa supervassa taggar va?
  Hälsningar Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. De två översta är samma, ja. Vad kul om det är plommon, vildplommon visste jag inte att det fanns. Den har ju stam, men det växer bladskott längs hela så den ser inte likadan ut som mitt vanliga plommonträd, liksom buskigare men ändå ett träd. Balsamin är det säkert den gula blomman, hittade bilder på google nu. Taggar vet jag inte om bärbusken har, får kolla det imorgon. Supertack för alla tips! :-)

   Radera

Tack för att du lämnar en kommentar.
Eventuella frågor svarar jag på här eller på din blogg :-)
Ha en bra dag!