torsdag 18 oktober 2012

Inomhusglädje

Begonia

I augusti efter semestern svängde jag förbi blomsterlandet på jakt efter något som skulle pigga upp mig litegrann i arbetsrummet. Snålt tänkte jag att det får bli en billig växt för på jobbet lär den väl inte överleva länge ändå. Begonior för 29:90, har aldrig gillat såna, men vad tusan... dom blommar iallafall.

Nu har lilla begonian blommat oavbrutet sedan dess med en kaskad av små vita blommor. Jag pysslar med den och gillar den mer och mer för varje dag faktiskt. Tidigare tyckte jag att begonia var en sån där tråkig halvvissen blomma som alltid fanns i mormors fönster, men jag har börjat ändra mig! Den är så väldigt tacksam om den bara får vatten och lite noppring av blommorna när de blir bruna i kanten. (Undrar hur den här skulle funka som sommarblomma utomhus hos mig, det måste jag prova nästa år.)

Hemma har jag valt blommor som klarar av all leva med någon som tillbringar mesta möjliga tid utomhus... orkidéer är min perfekta sambo och blommar nästan året runt i mina fönster. Jag köper dom oftast billigt på rea när dom är utblommade (tydligen har dom tappat sitt värde då enligt blomsterhandlaren). Fint är det, både att gå till jobbet och att komma hem till blommande blommor.

Orkidé

Orkidé1 kommentar:

Tack för att du lämnar en kommentar.
Eventuella frågor svarar jag på här eller på din blogg :-)
Ha en bra dag!