torsdag 11 oktober 2012

Lila, violett eller blå?


Tidigt på försommaren blommade den här lilla skönheten i min rabatt. Jag har svårt att bestämma mig för vilken färg den har och ännu svårare att lista ut vilket namn. Senare på sommaren försvann den helt, med blad och allt, vet inte om den vissnade ner naturligt eller om sniglarna festade upp den...

Men kanske någon annan vet vad blomman heter?

Edit: Nu har jag fått svar från ett trädgårdsforum. Det är en Bukettanemon, Anemone coronaria. Tydligen har den knölar/lökar? som inte är helt vinterhärdiga så jag får ta en funderare om jag ska ut och leta med spaden. Men minst en vinter har den klarat här i zon 2 iallafall.

2 kommentarer:

  1. Jag kan tyvärr inte hjälpa dig med något namn på växten, men har du provat att söka med hjälp av bilden på Google? Du kan hämta en bild från ditt bibliotek och ladda upp på google och förhoppningsvis få svar :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag hade ingen aning om att man kunde söka så på google med bild. Men nu har jag provat och fick inget svar tyvärr... På något sätt tycker jag att mitten påminner om vallmo fast bladen är för smala, men jag kanske är ute och cyklar med den idén...

      Radera

Tack för att du lämnar en kommentar.
Eventuella frågor svarar jag på här eller på din blogg :-)
Ha en bra dag!