söndag 21 oktober 2012

Min roliga dag med regnet...


Nej, det var inte alls roligt den här helgen. Jag hade en viss förhoppning om sommardagar men det var tydligen bara vissa delar av landet som hade sån tur. Så i vanlig ordning blev inte mycket gjort i trädgården. Typ ingenting...

Men fina färger har jag iallafall.


Lönnen har plötsligt förvandlat sig till nästan självlysande i hörnet av dammen. Röda träd är verkligen något jag vill ha fler av, det är ovärderliga färgklickar nu på hösten.


Blåbären är också fantastiskt vackra och ser ut att ha klarat flytten bra. Dom har varit så oansenliga hela sommaren att jag knappt lagt märke till dom förrän nu.


Persiljan gillar växthuset bäst. Klippte ner den helt för ett tag sen när sniglarna ätit upp det mesta, dom älskar tydligen persilja... Nästa år blir det bara växthus om dom ska överleva.


Jordgubbsmamman har fått bebisar. Det här är en vit jordgubbe som jag köpte i somras, dyr var den så jag köpte bara en planta. Ska bli spännande att se om vita jorgubbar är gott, jag är lite skeptisk till det.

Det var den helgen det, nu får man väl börja hoppas på fint väder nästa helg.


7 kommentarer:

 1. Så rött och fint! Jag har faktiskt nästan haft uppehåll idag, och en liten japansk blodlönn blev planterad. Jag vill också ha mer av höströda träd. Du kanske har bra tips?

  SvaraRadera
  Svar
  1. En sak som finns på min önskelista är rödbladig fläder, jag vet dock inte om den ändrar sin röda färg till rödare på hösten som den japanska lönnen. En pytteliten rödbladig smällspirea har jag planterat i år, björkspirea (som är grön) får fin röd höstfärg, fast det är väl mer buskar. Sen gillar jag rönnsumak, dom blir väldigt vackra på hösten.

   Radera
 2. Jag har vita smultron och jag tycker nästan de är godare än de röda, och de blir större med :-) /Maria

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig röd färg det är på den lönnen!

  Jag har också persiljan i växthuset. Där trivs den superbra och växer så det knakar.....och det känns bra att snuva sniglarna på dem:-)

  SvaraRadera
 4. Vilka härliga höstfärger du har hos dig!
  Gillar din mamma-barn-bild mycket. Den är kul!

  Trist att du inte hade turen på din sida den här helgen :(
  Här har vi haft två riktigt fina höstdagar. Idag t.o.m. solsken! En happy sunday!

  Kram Tamara

  SvaraRadera
 5. Ja fin har du det iallafall. Trist när vädret inte blir som lovat särskilt om de lovat fint.
  Vi har haft varmt men inte så mycket sol.
  Kul att hitta hit.
  Allt gott
  annika

  SvaraRadera
 6. Ja huu nu kan det väl ändå räcka med regn snart ! Vi hade i alla fall uppehåll halva dan igår så man fick lite gjort, men det går trögt i år. Härligt med sådär röda buskar att pigga upp sig med i alla fall. Vita jordgubbarna är goda tycker jag, fick en förra året av en bekant. Ha det fint
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar.
Eventuella frågor svarar jag på här eller på din blogg :-)
Ha en bra dag!