tisdag 2 oktober 2012

Mormors hallon

Hallonplanta

När jag var liten fick jag alltid plocka hallon i mormor och morfars trädgård. De hade en lång hallonhäck med stora fina hallon och man kunde plocka så många man ville. Stora bunkar med hallon, det tog aldrig slut liksom. Mormor kallade hallonen för bringebær och hon gjorde syltetøj och saft och likör i mängder. Morfar skötte trädgården pedantiskt, varenda grässtrå låg åt rätt håll och han lärde mig vad blommorna hette på norska. Kanske det var i den trädgården på somrarna som mitt odlingsintresse började gro. För morfar var en riktig trädgårdsnörd.

Idag... när jag som vanligt inte kunde undvika att glida förbi växterna fastän jag bara skulle köpa såjord... hamnade jag bland bärbuskarna. Mormorshallon! Och halva priset! Det måste ju vara min bardoms hallon, mormors hallon som stod där i fina rader. Gissa vad jag ägnade eftermiddagen åt... Och jag ser verkligen fram emot att plocka mormors hallon nästa sommar :-)

Plantering av hallon

Hallon

Kattigt sällskap
5 kommentarer:

 1. Så klart att det är barndomshallonen! Ett riktigt bra klipp!

  Man borde ha skygglappar på sig när man går på plantskolan. Eller skicka ett bud. För 99 % av gångerna kommer man hem med mer än vad det var tänkt! Kul är det, men det blir lätt dyrt. Nu hade du ju tur som hittade plantor för halva priset.

  De fina plantorna kom idag. Tusen tack för ett bra byte!

  Apropå rosorna. De ser ut att växa rakt upp men det är för att vi "tvingat" in dem obelisker för att det inte ska spreta så mycket. Blommorna är ljusrosa. Men det är kanske inte alls vildrosor. Jag vet faktiskt inte mer än att de ska bort ;)

  Kram Tamara

  SvaraRadera
 2. Härligt infall! Det är något med visst med mormödrar och hallon;) Min brukade stå timmar i vildhallonsnåren och sen blev det otroligt god sylt o saft. Hoppas du får rikligt med hallon nästa sommar! Något att se fram emot:)

  SvaraRadera
 3. Å va härligt! Jag har också gjort hallonland i år :-) Det blir fint att vänta på dessa godheter! Hälsningar Maria

  SvaraRadera
 4. Å dom är jättegoda! Vilket klipp du gjorde!

  SvaraRadera
 5. Åh hallon som är så gott...och helt plötsligt mindes jag mina sommrar på lantstället hos farfar i Bohuslän, där mamma skickade ut mig med en efterrättstallrik, sen kunde vi plocka röda vinbär hur mycket vi ville som avnjöts med socker och mjölk. Det är härligt med minnne och gott dessutom!

  Bra kap när det säljs för halva priset dessuto, njut på där ute i hallonlandet tills nästa år

  kram kajsa

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar.
Eventuella frågor svarar jag på här eller på din blogg :-)
Ha en bra dag!