onsdag 31 oktober 2012

Rosornas tid

Jag vet att jag i början av det här året var ganska ointresserad av rosorna som växte i trädgården. "Krävande bladlusmagneter" var nog ungefär min idé om vad en ros var... Men efter mitt första år här har jag trots alla bladlusinvasioner, fula blad och rådjurspartyn börjat uppskatta dem mer och mer.

Rosornas tid tar aldrig slut. Varje fas är liksom vacker på sitt eget sätt. Nu står de vissnade kvar i rabatterna som små stjärnor utan sina kronblad.

Nästa år ska jag verkligen försöka ge dem lite mer kärlek och omvårdad, björktjära, såpa och gödsel eller vad som nu behövs. (Jag behöver nog en lååång instruktionslista till mig själv för nästa års planer...)

4 kommentarer:

 1. Det är samma läge här, jag är så imponerad av de tappra rosorna som faktiskt är sist ut att blomma hos mig. Här ska fjäskas!
  Och du, vilka underbara bilder du tar. :-)

  SvaraRadera
 2. Ja, visst är rosor beroendeframkallande! Vill också fylla på "förrådet" nästa år. Men björktjära? Vad har man det till?


  Tack för dörrkläppstipset förresten!

  Kram Tamara

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag läste om björktjära hos Maria på http://sabelhagensolivlund.blogspot.se/ att det tydligen ska vara bra mot sjukdomar och ohyra. Har även läst nån annanstans att det ska skrämma bort rådjur med. Så det kanske kan vara något bra medel.

   Radera
 3. Det är spännande och roligt på alla sätt och vis med rosor! Jag har bara ett par vresrosor för tillfället, men ska liksom du utöka igen till sommaren...
  Ha en fin torsdag,
  Sussi på Stolpås

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar.
Eventuella frågor svarar jag på här eller på din blogg :-)
Ha en bra dag!