söndag 7 oktober 2012

Steviapyssel

Steviablad

Steviasticklingar


Jag tänkte att jag skulle prova att torka lite steviablad nu och mala till pulver som jag har fått tips om. Samtidigt passade jag på att ta några sticklingar ifall att plantan inte överlever vintern inomhus. det är bäst att ha flera alternativ. En plan B om man säger så.

Ett riktigt lyckat litet växthus fick jag till också av gamla plastbyttor. Jag samlar alltid på alla möjliga plastförpackningar från mataffären. Det finns hur många bra miniväxthus som helst på ica om man öppnar trädgårdsögonen, alldeles gratis. Eller iallfall "på köpet".

Återbruk är nog en naturlig del av min vardag ändå, att samla och återanvända, och loppisar såklart.

Miniväxthus

3 kommentarer:

 1. Det var ju riktigt fiffigt att spara plastbyttor o sånt och göra om det till ett litet växthus, att jag inte har tänkt på det. Återanvända så mycket som möjligt gör jag oxå så gott det går. Vi måste vara rädda om vår natur. Får nog ta med mej trädgårdsögonen när jag ska handla nästa gång, tusen tack för att du "väckte" upp mej med ditt tips :-)

  SvaraRadera
 2. Vilket fantastiskt litet växthus du har fixat till. Tack för tipset och jag ska definitivt ta på mig trädgårdsögonen nästa gång jag handlar. :)

  Kram på dig

  SvaraRadera
 3. Ja, vindruvsförpackningar är alldeles förträffliga växthus :-)
  Räddade mina ynkliga stevia plantor undan första frosten. Tyvärr kan jag inte ens fundera över att ta sticklingar då de är så ynkliga att jag kommer att få lägga alla resurser på att rädda de stackarna som de står...
  Ha en fin dag!!!

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar.
Eventuella frågor svarar jag på här eller på din blogg :-)
Ha en bra dag!