måndag 22 oktober 2012

Vem är det som knaprar på min ros?


En härlig höstdag går jag ut i trädgården, intet ont anande... ungefär så... tills jag upptäckte spår av SABOTÖREN. Varenda rosenknopp hade någon haft till middag och lämnat bara en kvar till mig! "Var är hagelbössan!?" tänkte jag och kom i samma sekund att tänka på plommonträdet... står det ens kvar? Det gjorde det till min stora lättnad men i panik sprang jag in och rotade i alla lådor efter skrämselgrejer att dekorera trädet med. Man vill ju ha sina saker ifred.

Så nu kanske man kan tro att jag har rosabandet-gala i trädgården eller konstig smak på mitt julpynt. Får se om detta fungerar, jag har även läst om nåt trick med herrparfym men sånt hade jag inte hemma.

Vi gillar ju förövrigt att äta renskav här i familjen. Kanske Rådjursskav eller Älgskav är lika gott.... (jag har redan förträngt att jag nånsin tyckt att rådjuren är sååå söööta när de skuttar över vägen).

Morr.
Stöd Rosa Bandet!
7 kommentarer:

 1. Men fyyy vad trist :( J-a skitsöta rådjur!

  Du lyckas säkert skrämma bort dem med din snygga rosa-bandet-installation. Om inte får du väl göra ett försök med herrparfym (udda tips). Eller hagelbössa. Hujedamej!

  Kram Tamara

  SvaraRadera
 2. Hm. Ja, de är goda med gräddsås till.

  SvaraRadera
 3. Åh, va trött man kan bli på rådjuren. Här äter de också rosor och mycket annat. Hos oss är "plågan" så stor så vi har skrivit under på att kommunens viltvårdare fär skjuta av rådjur och hjortar på vår fastighet under vinterhalvåret. Gör de det får man dessutom behålla djuret om man vill (en granne gjorde det för ett par år sedan).....och som Bettina säger; de är goda med gräddsås till:-)

  SvaraRadera
 4. Jag förstår din förtvivlan över odjur som äter på dina växter, hos oss fungerade det med plastband, skrammel och herrparfym.
  Inte en älg har vågat sig fram sedan dess, och rådjur är sällsynta gäster hos oss i norr. (Även om det finns några som bara överlever för att de blir matade av några bybor i vintertid)
  Hoppas det rosa bandet hjälper mot odjuren.
  Ha det fint.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var nog hos dig jag läste om herrparfymen. Lite lustigt att det har en avskräckande effekt ;-)

   Radera
 5. Heja Rosa bandet! Hoppas att det håller objudna gäster borta.

  Du skriver så härliga texter till dina bilder :)

  SvaraRadera
 6. Ja, vi får hoppas Rosa bandet håller dina hungriga gäster borta från din fina trädgård..kämpa på

  kram kajsa

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar.
Eventuella frågor svarar jag på här eller på din blogg :-)
Ha en bra dag!