fredag 2 november 2012

Hemlig...


När jag var liten var världen liksom mer magisk och spännande. Små hittade saker blev hemliga skatter som gömdes i askar och under stenar. Skattkartor ritade med osynligt bläck, hemliga ställen och hemliga klubbar med lösenord och rövarspråk.

Barn som hittade varandra ute under sensommarkvällar och lekte röda vita rosen. Hemligheter viskades, skatter utbyttes och stals från hemliga läger i mörkret. Oroliga föräldrar som ropade och undrade vad det var som var så hemligt.

"Shhhh, du är dödens om du berättar..."

Även om den tiden är förbi sen länge har jag nog fortfarande barnets fantasi kvar någonstans därinne. Och jag samlar fortfarande på hemliga skatter :-)

Det här är Blooming Friday med temat "Hemlig". Fler hemligheter hittar du Bland Rosor och Bladlöss.


15 kommentarer:

 1. Bilder att njuta av! Tack.
  /Anette

  SvaraRadera
 2. Oj! vilka barndomsminnen du väckte hos mig! Härlig känsla :)

  Veronica

  SvaraRadera
 3. Jag skriver som Veronica vilka barndomsminnen som väcks till liv. Underbart! Vackra bilder bjuder du på också.
  Ha en härlig fredag!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 4. Å vilken härlig tolkning. Verkligen barndom! Kan nästan höra barn viska o fnissa hemlisar!

  SvaraRadera
 5. Det är så mysigt med hemlisar...
  Fina du delar med dig av!
  Jag ska inte berätta ;)

  Trevlig helg,
  kram Sussi på Stolpås

  SvaraRadera
 6. Barndomsminne så härligt att minnas den tiden.MVH

  SvaraRadera
 7. Oj vilka helt underbar tolkning av temat!!!
  Ha en underbar helg!!

  SvaraRadera
 8. Pssst. Det gör jag också *Fniss*

  SvaraRadera
 9. En härlig tid att minnas, jag undrar vart man kommer om man följer pilen?

  Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
 10. Så fint skrivet. Dina tankar väcker minnen. Till mina egna barn brukar jag säga att hemligheter är bra, men bara så länge de är roliga. Hemligheter som gör ont i magen måste man berätta för en vuxen. Det funkar bra, hoppas jag. Trevlig helg! Anna

  SvaraRadera
 11. Känner så väl igen det där med att ha hemligheter i form av små skatter o dyl.

  kram

  SvaraRadera
 12. precis så var det. precis så. och jag känner på många sätt likadant fortfarande. små askar med saker. att leta och hitta gömda saker. något man glömt. kanske tröttnat på men som nu är världens bästa och finaste. skatter alltså. och hemlisar.
  och så dina fina, fina bilder på det. härligt.
  hälsar åsa

  SvaraRadera
 13. Riktigt fina skatter, och vackra foto!
  Ha det bra!
  Ullis

  SvaraRadera
 14. Skönt att ha barnasinnet kvar. I trädgården finns det ju en massa bra ställen för hemliga skatter. Själv gömmer och hemlighåller jag ibland inköp för sambon - inte för att han skulle bry sig, men det är ju kul...

  Och det där rövarspråket.
  Jag måste vara trög, tycker det är svårt!

  Kram Tamara

  SvaraRadera
 15. Härliga barnaminnen :) Och rövarspråket var så roligt när jag och kompisen skrev brev och trodde att det var superhemligt..fniss

  kram Kajsa

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar.
Eventuella frågor svarar jag på här eller på din blogg :-)
Ha en bra dag!