lördag 3 november 2012

Små trädgårdar med tända ljus


Alla helgons dag och regn. På kyrkogården var det ganska mycket folk med paraplyer och regnkappor som tände ljus och gjorde fint på gravarna. När jag var liten (återkommer ofta till barndomsminnen har jag märkt...) så tyckte jag att gravarna var som små trädgårdar för dem som bodde i jorden. Det är ju lite så... små trädgårdsplättar som man sköter om några gånger om året.

En del tycker att det mest är en börda att ha en gravplats att sköta om, för minnena finns ju kvar ändå även om man inte går till kyrkogården. Men jag tycker det känns ganska trevligt ändå med en liten trädgård att hälsa på ibland och pyssla lite med.2 kommentarer:

  1. Jag tycker det är en fin högtid, lite stillsamt sorgsen sådär.

    SvaraRadera
  2. Fint! Man vårdar liksom själen och minnena på samma gång. Varm kram!

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar.
Eventuella frågor svarar jag på här eller på din blogg :-)
Ha en bra dag!