lördag 15 december 2012

Att klä en julgran


En sed från 1400-talet som lever kvar än idag, blir det nånsin "omodernt" att ha en gran? Julgranspyntet har väl förändrats med tiden från äpplen och halmbockar till plastiga glittrande kulor men ändå är det samma känsla av att julen kommer när granen står så fin i stugan.

Jag vill inte påstå att jag är speciellt bra på att få till en estetiskt vacker gran, det finns så många olika samlade gamla glaskulor, änglar, fåglar i lådorna att det är svårt att bara välja en speciell färgskala. Men det spelar ingen roll för julstämningen, bara det glittrar och tindrar så mycket som möjligt tycker vi (jag iallafall).

I vanliga fall brukar jag inte ta in granen förrän någon dag innan jul, men i år tyckte jag att det var en konstig idé jag haft att vänta. Lika bra att ösa på med julglädje så mycket som möjligt nu när snön ligger vit och fin ute.10 kommentarer:

 1. Härligt att ha granen inne redan. Jag funderar på att köpa en i morgon:)).
  Ha en in kväll.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Jag tycker du gjorde rätt i att ta in och pynta granen, för då kan jag också glädja mig åt den! Hälsningar Maria

  SvaraRadera
 3. Så vacker gran du klätt!
  Bara doften av dem är underbar...
  Kram Sussi på Stopås

  SvaraRadera
 4. Jag tycker du gör helt rätt som tar in granen redan nu. Till nyår har man ju redan tröttnat, så det är bäst att passa på att njuta nu! Älskar den första bilden, - så härliga färger!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 5. En gran är ett måste och det var en fin gran du har. Förra året var vi gran lösa och det var som om det fattades något, så i år blev det grannhuggning, så nu är det bara att den ska in och kläs kvar

  kram Kajsa

  SvaraRadera
 6. Det gjorde du rätt i! Öste på redan nu alltså, med en riktig bling-bling-gran. Superfin!

  Här blir det ingen gran (tror jag). Om det blir nåt så blir det en tall. Tycker de är så vackra. Och så barrar de inte. En klar fördel tycker jag.

  Kram Tamara

  SvaraRadera
 7. Vilka fina bilder, fick mig just att ta beslutet att köpa en egen gran ikväll. Ha en fortsatt bra vecka!

  SvaraRadera
 8. mycket fin julkula på första bilden
  att det fanns en kattensdag hade jag ingen aning om
  bilden med dammen är så fin
  ha det så bra
  maggan

  SvaraRadera
 9. Nu är vår gran också på plats, njuter av den =)
  Julkramar Sussi på Stolpås

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar.
Eventuella frågor svarar jag på här eller på din blogg :-)
Ha en bra dag!