fredag 14 december 2012

Blooming Friday: Min favoritblomma

Förgätmigej

Efter en jobbig vecka kändes det uppiggande att leta bland alla härliga sommarbilder efter min favoritblomma. Favoriterna växlar oftast under säsongen men jag har valt två som jag har särskilt varma känslor för. En för sommaren och en för vintern.

Förgätmigej som fortfarande får mig att tänka på barndomen, skolavslutningar, sommarlov och buketter med blommor plockade från vägkanten. Jag älskar verkligen denna lilla skönhet i alla dess former, äkta eller "oäkta".

Orkidé som har blivit nästan det enda jag har på fönsterbrädorna nuförtiden. Kanske har jag rätt personkemi med orkidéer för de verkar trivas med mig. Eller så blommar de bara för att få min uppmärksamhet...

Och NU har min speciella orkidé (som jag inte visste namnet på, men som jag nu tror heter Venussko) slagit ut i blom! Det tog sin lilla tid, drygt en månad innan knoppen behagade öppna sig helt.

Venussko

Kika in hos Bland Rosor och Bladlöss för mer favoritblommor denna blommiga fredag.

12 kommentarer:

 1. Otrooligt vackert och lite annorlunda val! Ha en skön helg! Hälsningar Maria

  SvaraRadera
 2. Allra ljuvligaste glömmiginteblomman! Tack för den.
  /Anette

  SvaraRadera
 3. Så vackra favoriter!
  Ha en fin helg.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. den är vacker tycker jag också men eftersom jag inte har så bra hand med orkideér så ser jag dom gärna hos andra.
  Ha en fin helg.
  Kram meta

  SvaraRadera
 5. Härliga favoriter. Venusskon var väldigt vacker. Jag hade en liknande, men den ville inte hos mig tyvärr, snyft ! Däremot går de vanliga Phalanopsisarna bra. Tur det, så man har något att njuta av den här tiden också. Ha en fin helg
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
 6. Jättefina bilder! Har haft Venussko men båda är döda nu. Förgätmigej är verkligen en skönhet.

  Ha det bra!

  SvaraRadera
 7. Som vanligt är dina foton magiskt vackra.
  Ha en bra dag.
  //Katarina

  SvaraRadera
 8. En för sommaren och en för vintern - bra tänkt! Förgätmigej, vilket underbart namn på en underbar blomma och vad är väl bättre än ditt val för vintern. Orkidéer lyser upp alltid upp och har man hand med dem är det bara att testa fler varianter.
  Ha det bra
  Luna

  SvaraRadera
 9. Förgätmigejen den kan man ju inte glömma för den har en fantastiskt fin blå färg.

  Vilken härlig orkide du har ett riktigt konstverk.

  Ha det gott

  SvaraRadera
 10. Mmm, förgätmigej är verkligen fin!
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 11. Men oj, vilken häftig orkidé. Önskar jag hade samma kemi ... :-)

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar.
Eventuella frågor svarar jag på här eller på din blogg :-)
Ha en bra dag!