lördag 29 december 2012

Bort med snö, hit med frö!


Gubben Snö regnade bort helt inatt. Lite synd, men om vädret aldrig kan bestämma sig får det vita gärna regna bort. Särskilt isbacken hemma som liknar en skridskobana mer än en väg.

Nu kommer den där tiden av odlingslängtan som alltid brukar ploppa upp i mitt huvud några dagar efter jul. Kanske är det för att nya frökataloger kommer eller bara en instinktiv känsla av att livet går in i en ny fas. Ett nytt år och nya små plantor att se fram emot.

Klockan tre på natten blev jag plötsligt klarvaken och började grubbla över mina fröer och om jag kanske kunde börja så något NU, vilket resulterade i några timmars googlande efter växtbelysning och odlingshyllor. Fråga mig inte om detta är ett normalt beteende... antagligen inte.

En droppe i fröhavet från Rara Växter

6 kommentarer:

 1. Jag håller också på och inventerar i min frösamling. Köppte såjord idag tror att jag ska så lite paprikor, lök och blek taggborre. hmmmm men det får bli imorgon. Ha en fin fin kväll/Gela

  SvaraRadera
 2. Nej, nej, nej. MERA SNÖ, FÖRE TÖ!
  Har du sett att Impecta har fraktfritt fram till nyår, kanske möjligtvis beställde jag en liten omgång fröer därifrån. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan möjligtvis ha beställt en ganska stor omgång därifrån också :-)

   Radera
 3. Det där beteendet får du nog söka för... Eller inte! Jag tror tyvärr(?) det är ett helt normalt beteende för en trädgårdsnörd.

  Synnerligen söt liten snögubbe.
  Synd hans liv blev så kort ;)

  Kram Tamara

  SvaraRadera
 4. helt normalt kära du. helt normalt. i alla fall bland oss trädgårdstokar :-)
  kram åsa

  SvaraRadera
 5. Kan bara instämma med de andra - helt normalt beteende. Det är de andra (dvs de som inte är frötokar och trädgårdsnördar) som har missat något:-)
  Kram!

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar.
Eventuella frågor svarar jag på här eller på din blogg :-)
Ha en bra dag!