måndag 24 december 2012

En vit jul
En julaftonsmorgon med vantar och snöskyffel. Det har kommit kanske två decimeter snö på sina ställen under natten. Mysigt och juligt! Många har skrivit och pratat om stressen och hysterin inför jul och visst... den har jag känt av även om jag försöker ha det ganska enkelt för det mesta. Men ibland uppstår saker som man inte ens har valt och som man inte kan kontrollera.

Iallafall hoppas jag på en lugn julhelg och att hitta tillbaks till lugnet och glädjen. Något som ger stor glädje är alla härliga människor som jag mött här i bloggvärlden. Jag läste någonstans att "trädgårdsmänniskor är trevliga", och det är nog inte bara trädgårdmänniskor utan alla som delar med sig av sitt liv, blommor och positiv energi. Det är väl kanske det där att dela med andra som gör att blommorna blir vackrare, luften klarare och solen varmare.

En rad ur Tove Jansons bok beskriver det där på ett fint sätt.
"Men vem ska trösta Knyttet med att säga: lilla vän, vad gör man med en snäcka om man ej får visa den?"
Ja, vad gör man med en trädgård om man ej får visa den?

Önskar er alla en fin jul och plogade vägar :-)

7 kommentarer:

 1. Å, tack. Och dito, fröjdefull fortsättning på julen och plogade vägar till dig också. Har också skottat idag, t ex en gång till katterna med snöfobi (suck). Hoppas kunna övertala de små liven att gå ut innan vårsolen tinat bort det otäcka vita. :-))))

  SvaraRadera
 2. God Jul och hoppas du får många sköna juldagar

  Kram Kajsa

  SvaraRadera
 3. Här förflöt julafton i lugnt tempo och vi fick mysa med en liten flicka som bara är 6 veckor. Underbart!
  Snölagret som var tunt och grått fylldes på i söndags men töade en hel del under dagen i går och ännu mer på kvällen. En vit jul vill jag ändå påstå att vi fick.
  Idag blir det sällskapsspel och mys bara.

  Ha en trevlig juldag!

  SvaraRadera
 4. Och tack för glädjen som du sprider med texter o bilder. Du sammanfattar det bra, det här med bloggandet, det är fint att kunna dela och följa. Ha det fint. /Maria

  SvaraRadera
 5. Mycket klokskap kan man hitta i Muminvärlden. Här hittar man mest snö.Men varvas julmat med skottande så känns det rätt OK.Hoppas du haft det lika skönt som jag :)

  SvaraRadera
 6. Visst är det en fröjd med alla bloggvänner! Ibland känns det som att man vet mer om dessa än de vänner man har irl. Haha!

  Vill bara kika in och önska dig en god fortsättning!

  Kram Tamara
  PS Stort tack för julkortet. Så glad jag blev :) Och så skönt att ni har tyst i huset igen.

  SvaraRadera
 7. Vilka vackra bilder! Och Tove Jansson, vilken poet! Tusen tack för det fina julkortet!!! Det sitter uppe på väggen här nu. Stor kram!

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar.
Eventuella frågor svarar jag på här eller på din blogg :-)
Ha en bra dag!