torsdag 6 december 2012

Kallt...


För några dagar sen tänkte jag att den där dammen kanske man kan åka skridskor på. Sen snöade det... och snöade... och snöade. Idag kan man inte gissa att där finns någon damm mer.

14 minusgrader visar termometern ikväll och vi kurar ihop oss i det insnöade lilla huset med clementiner och värmeljus. Man väntar sig nästan att en tomte ska knacka på dörren snart. Sen att plogbilar är sällsynta, att skottning ger träningsvärk och att herr och fru mus har byggt en hyresrätt i väggen, det kanske är småsaker. Livet på landet har sina goda stunder för det mesta.

Idag ska den goda stunden tillbringas tillsammans med trädgårdstidningen som lyckats ta sig till min brevlåda mitt i kalla vintern. "Nytt år och nya chanser" står det på omslaget. Det låter bra.

4 kommentarer:

 1. "kallt var ordet", sa bull ;-)
  jag sitter och tittar genom gamla trädgårdsbilder och tinar upp och längtar efter ljus, grönt och värme.

  trots ljus och värmelängtande så är det en vilken underbart kylslagen bild du visar.
  hälsar åsa

  SvaraRadera
 2. Vackert som i en saga, så häftiga färger du fått! Och ser smällkallt, knastrigt ut. Ha det så mysigt i er stuga! /Maria

  SvaraRadera
 3. Vilken vacker vinterbild...brrr -14, skönt att krypa in då.
  Mys med tidningen och av värmen inomhus

  Kram kajsa

  SvaraRadera
 4. Vilken bild! Inte för att man blir speciellt badsugen, men wow så grannt!

  Kan inte Pepsi d.y. helt kallt vräka hyresgästerna - så där på katters vis?! Fast du kanske tycker springet i väggarna är hemtrevligt och vill ha dem kvar? Jag hade ringt Anticimex direkt, men så är jag ju ingen djurälskare - eller lantisbo ;)

  Kram Tamara

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar.
Eventuella frågor svarar jag på här eller på din blogg :-)
Ha en bra dag!