måndag 21 januari 2013

Den svartvita tiden


"Mamma... när du var liten, var världen svartvit då?" frågade min dotter på den tiden hon var lite mindre. Ja, det kanske man kunde tro med tanke på gamla foton och filmer. Men riktigt så gammal att jag levde på den svartvita tiden är jag inte. Fast nu när jag tittar ut är världen ganska svartvit... svart himmel, vit snö och ingen färg i sikte förutom den där fula blåa hinken som legat och skräpat på gräsmattan i åtta månader.

Och som om inte årstiden vore nog så har jag en svartvit katt, svartvita örngott, svarta byxor med en vit rand och vita strumpor med svarta prickar. Allt för att förstärka den svartvita stämningen...

Men... Färgglada snittblommor kan man roa sig med när vintermörkret är allt för trist och allting är "för tidigt" för att göra (så tomatfröer och andra väsentligheter).
7 kommentarer:

 1. Vilka underbara bilder du visar!
  Ha en fin dag! Kram

  SvaraRadera
 2. Ja men visst var allt svart och vitt till 60 någonting när färgtv:n kom in i våra liv...eller...ha,ha,ha. Nja nog är det lite färglöst just nu, men de vackra färgrika vårblommorna, livar upp ens vardag

  kram Kajsa

  SvaraRadera
 3. Kan tänka mig att vardagen går i svartvitt i vintern och kylan som är. Jättevackra, välbehövliga tulpaner!
  Hoppas att du får en fin dag!

  SvaraRadera
 4. Mmmm, snygga bilder! Känner mig ganska svartvit så här års. Nej, fel förresten. Känner mig som ett bleknat färgfoto från tidigt 70-tal. :-)

  SvaraRadera
 5. Söt undran från dottern!

  Mycket svart här också. Tror att 85 % av mina kläder är svarta. Jag är skittrist när det kommer till den biten (kanske annars också - haha)! Undrar om en personal shopper är nåt? Troligen skulle man bli ruinerad på kuppen... Sparar nog pengarna till växtinköp istället.

  Kram Tamara

  SvaraRadera
 6. Ja det var ju också en fundering ;) klok sådan...
  Men efter det svart vita är det ju såå härligt med färg och form igen!
  Ha en fin kväll,
  Sussi på Stolpås

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar.
Eventuella frågor svarar jag på här eller på din blogg :-)
Ha en bra dag!