söndag 27 januari 2013

En söndag i januari


Fyra dagar kvar till månadsskifte och en bit längre på vägen mot våren. Hemma ligger snön envist kvar och idag har det kommit ännu mer. Vägen på bilden åker jag varje dag och man kan väl säga ett det kan vara svårt att ta sig fram här ibland om ingen snäll bonde har plogat. Men trots det så älskar jag just den här vägen. Det kommer alltid över mig en speciell känsla när man svänger in på den vid raden av brevlådor mellan ekarna. Känslan av hemma kanske, och litegrann som att hamna i en annan tid.

På sommaren kan man plocka björnbär och hallon längs vägen och titta på kossorna som betar. Har man tur kan man få se älgarna och rådjuren springa förbi. Till sommaren ska jag ta med mig spaden hit för jag har sett daggkåpa och lite andra växter i vägkanten som skulle passa bra hemma hos mig också.

Det var lite funderingar en söndag i januari på landet.

4 kommentarer:

 1. Snälla bönder är inte att förakta! Å, jag känner samma känsla varje dag när jag åker hem från jobbet. Trist väglag, snöglopp eller hagel till trots - mungiporna åker upp! :-)

  SvaraRadera
 2. Känslan av hemma är härlig. Det är så axlarna faller ner en bit och man andas lugnare :)

  Den där slingriga vägen ser härlig ut. Skön miljö!

  Kram

  SvaraRadera
 3. vilken underbar bild. när du går där och längtar så kan du ju plåta lite moodboards under tiden ;-)
  kram åsa

  SvaraRadera
 4. jag förstår din känsla av vägen, den är ju enastående vacker, hr ett lugn och så naturen tätt inpå...jag älsakr verkligen landsvägen framför allt annat

  Underbar bild!

  kram kajsa

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar.
Eventuella frågor svarar jag på här eller på din blogg :-)
Ha en bra dag!