fredag 25 januari 2013

Inbrott!


För några dagar sen när jag kom hem så stirrade ett par onda gula ögon på mig från köket när jag klampade in i hallen med matkassarna. Det tog en stund innan jag fattade att det inte var min katt och antagligen tog det en stund innan hon fattade att jag avslöjat hennes lilla inbrott, för vi stod och glodde på varann några sekunder innan jag fick fart och hon med. Så... Svarta Faran har listat ut hur en kattlucka fungerar...

Nästa dag var hon där igen! Och nästa. Hade det varit så att Svarta Faran hade varit en snäll och vänlig katt så kanske jag hade uppskattat besöket men hon är ungefär traktens elaka Måns som smyger in och sover i våra sängar och äter ur våra skålar och jagar bort de snälla katterna.

Så de senaste dagarna har Pepsi Katt fått vara inne med kattluckan låst. Jag hoppas det är ett övergående stadium för just nu har jag inga idéer om hur man håller andra katter borta om man har katt själv som ska kunna gå ut. Jag vill  helst slippa köpa någon avancerad kattlucka med halsbandsnyckel.
Smarta tips mottages tacksamt!

3 kommentarer:

 1. Så snöpligt med en främmande katt hos er, men de gör ju allt för lite mat... har tyvärr inget knep. Får den ingen mat hemma hos sig?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag misstänker att ägarna låter sin katt vara ute mestadels, så kanske fryser den eller är hungrig. Eller tycker att det är mysigare hos oss än grannen :-)

   Radera
 2. Känns lite bra ändå att det inte var någon värre inbrottstjuv! Fast svarta faror är förstås inte att leka med. Även om jag är kattälskare så finns det ett knep som fungerar på de flesta oönskade missar. Slå en hink vatten på den när den försöker ta sig in. Kanske inte så kul under vintern, men garanterat effektivt!
  Vägen du visar ser verkligen mysig ut. Jag kan föreställa mig hur vacker den är på våren och sommaren! At det dessutom bjuds på smask och annat är en bonus :))
  Jag fortsätter att kommentera dian inlägg. Är för lat för att skriva på alla, he he. Att odla i kylskåp är ju kul! Jag har mest stratifierat i vermikulit och sedan sått, men visst har jag haft krukor i kylen också. Måttligt road make ;-)
  Ha en fortsatt fin kväll!

  Kramar från Lisa

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar.
Eventuella frågor svarar jag på här eller på din blogg :-)
Ha en bra dag!