lördag 26 januari 2013

Ni kommer för tidigt!


Det var ju liksom meningen att mina frösådder skulle stå typ till mars i kylskåpet innan dom skulle börja gro. Men några var alldeles för ivriga och ville upp redan nu.

Den lilla lupingrodden kommer från ett frö som jag plockade för säkert tio år sen i pappas trädgård så det var ganska otroligt att det forfarande fanns liv i så gamla fröer. Lupin och flerårig Stockros tog 20 dagar på sig tills dom tittade upp ur jorden. Det här med kylskåpssådd är på experimentstadiet fortfarande, jag har aldrig gjort det förut så vi får väl se hur det går med resterande fröer.

Gul nunneört, Blå gräslilja, Stor sandlilja, stockros, Lupin, Löjtnantshjärta och Ramslök är det jag har sått i kylen. Har sparat en del fröer om detta skulle misslyckas totalt.

Fast det var ju väldans kul att se små fröplantor dyka upp så här års, nästan så att hjärtat slog en kullerbytta av vårkänslor :-)

2 kommentarer:

  1. Va söta de är! Fantastiskt att så gamla frön gror!
    Det går nog bra med perenner och tvåårigt som kan härdas och sättas ut tidigt. Värre om man får grönsaksplantor och ettårigt som ränner iväg för tidigt.
    Så fort jag kommer hem ska jag också sätta igång med stratifiering. Blir kul!
    Trevlig kväll! /Maria

    SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar.
Eventuella frågor svarar jag på här eller på din blogg :-)
Ha en bra dag!