tisdag 29 januari 2013

Prioriteringar


På kylskåpsdörren hängde igår en att-göra-lista. Den är borta nu. Puts-Väck i papperskorgen.
Det kändes bra.
Istället för att läsa på den gjorde jag slut på duschvattnet och målade tånaglarna.
Bara för att jag kände för det.
(Och vem var det som bestämde att skafferiet behövde städas egentligen?)

När att-göra listorna liksom tar över ens tillvaro och man inte kan tänka på här och nu utan bara nästa sak som måste hinnas med eller bli klar och alla andra saker som är de man egentligen vill göra men som man aldrig har tid med och aldrig blir av.

Då är det nog dags att bestämma sig för vad som är viktigast. Prioritera. Så man inte plötsligt ligger under isen en dag och ångrar att man inte var lite försiktigare med sig själv, och livet.

Kom förresten att tänka på försvarsmaktens nya tv-reklam. "Vad håller du på med?"
Hmm... jag fotograferar mina fötter... Men sånt kan också vara viktigt!

7 kommentarer:

 1. :-) Ja man blir lite mer en del av lokalbefolkningen när man stannar ett tag. Det är väldigt roligt att utforska en plats såhär. Har aldrig gjort det förut på samma sätt och detta ger väldigt mycket av det genuina. Önskar att fler skulle ha möjlighet till det, men det handlar kanske om prioriteringar. Som du också är inne på.
  Så fina tår. Bra att du gav dem din tid :-)
  Ha en trevlig kväll. Ps. Jag kan inte klicka på dag-länken men kanske inte går om man är i Spanien?

  SvaraRadera
 2. bra gjort. precis samma tankar har jag tänkt många, många gånger och nu har jag börjat nästla mig ut det där nätet man så snabbt hamnar i av vad man tror är måsten när det finns saker som är så oändligt mycket viktigare. som att ta sig tiden att måla naglarna, virka, ligga på soffan och kika ut på snöblaskregnandet. typ.
  kram åsa

  SvaraRadera
 3. Jag är ju listoman, och att göra listor hör till...men de får inte ta överhand och det är nte tvunget att allt ska hinnas med...det är skönt att kunna släppa taget och prioritera..snygg färg på tårna by the way
  Kram Kajsa

  SvaraRadera
 4. Vansinnigt rationellt - och viktigt. Kram!

  SvaraRadera
 5. Jo, förut var "dag" (..."under isen en dag"...) markerat som en länk. Men nu är den borta.

  Det är lite konstigt det där med hemma och borta, för hur bra man än har det borta så tänker man hemåt ibland. Men med tanke på rusket som är just nu så stannar jag hellre här bland mandelträden ;-) Kommer nog lite mer bilder under dagen.

  Kram Maria

  SvaraRadera
 6. Helt rätt prioriterat tycker jag! För snyggt målade tånaglar är ju ett måste, speciellt den här årstiden ;) Väldans snygg färg dessutom.

  Kram från en att-göra-listor-nörd
  Tamara

  SvaraRadera
 7. Bra prioritering! Livet är alltför fullt av måsten ändå, så att fylla på med listor om att som "måste" göras är dumt. Det har ju en tendens att sluta med en marksyning :(
  Sen jag släppte på alla måsten blev livet mycket trevligare, Att bara ligga och slappa i soffan en hel dag och kolla på TV är otroligt lyxigt. Tvätt och dyl finns ju kvar till en annan dag :))
  Ha en fin lördag och pyssla om dig själv ordentligt!

  Kram, Lisa

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar.
Eventuella frågor svarar jag på här eller på din blogg :-)
Ha en bra dag!