lördag 2 februari 2013

Perfekt eldningsväder


Idag kändes det som en sån där bra dag att gå ut och elda upp gammalt skräp. Nästan stilla men ändå en liten vindrörelse i rätt riktning och morgonsolen som glittrade i frostkristallerna. Jag känner mig så vansinnigt otålig nu med trädgården och röja är väl det enda man kan göra. Marken är stenhård.
Och jag har ganska mycket att elda upp...


Förra sommaren som var mitt första år med trädgården blev det faktiskt väldigt mycket röjt. Mer än vad som egentligen var planerat. Jag skulle ta det luuugnt och göra en sak i taget hade jag tänkt men det var väl en för svår utmaning för mig.

På de här två bilderna kan man få en liten känsla av hur det lummiga har blivit lite mindre lummigt på en sommar. Det är inte exakt samma vinkel, men det är en del träd och buskar som försvunnit.

Juli 2011

Oktober 2012

En björk, två granar, ett lärkträd, fyra ekar och fem rhododendron tror jag totalt fälldes förra sommaren och det får man väl känna sig nöjd med. Nu var det inte riktigt så att jag själv satte motorsågen i de stora träden... som tur är finns det hjälpsamma farbröder ibland!


Men det har ju blivit mest "grovgöra" än så länge. Till våren har jag iallafall tänkt att fokusera på att få ut pallkragar och göra iordning köksland istället för att fälla skog. Vi får väl se om den planen lyckas.

7 kommentarer:

 1. Vet inte vad det är som är så himla kul med att ELDA, men det är det. Längtar också efter att få ta min tunna i bruk. *Skrockar upphetsat*
  Vilken stor skillnad det är på bilderna, mycket mer ljus och rymd när träden togs bort. Härligt!

  SvaraRadera
 2. Det var kul att se bilder från er "avverkning"! Man förändrar mer än man tror när man tar bort ett enda träd eller ett buskage. Siktlinjerna och ljuset blir annorlunda. Lycka till med köksträdgårdsplanerna. Det ska bli spännande att följa det.
  Nu längtar jag lite hem för jag älskar att elda ris på våren!
  Ha en bra vecka. Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Härligt med eldar dagar man luktar så gott när man kommer in.
  Har ni det snöfritt?
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 4. Hej igen, jo visst kan man prova mandelträd. Det står att de klarar södra Sverige och Gotland... Men jag har inga exakta zonangivelser. Jag hittade grodda mandlar en gång och satte plantorna i kruka, och de övervintrade till och med i de små krukorna. Det var zon 1. Man borde prova igen... /Maria

  SvaraRadera
 5. Så härligt att elda! Och planera :)

  SvaraRadera
 6. Tycker du får superfint. Dina uppstammade roddisar är magnifika! Det där med farbröder är allt bra ibland ;)

  Odlingslådor är på gång här också. Har inte bestämt mig för om det blir pallkragar eller hemmabygge. Hemmabygge är snyggast, men det kräver ju lite jobb. Vi får väl se...

  Det röda tyget på dina "nya" stolar ska du helt klart ha kvar. Hur snyggt som helst ju!

  Kram Tamara

  SvaraRadera
 7. Vilken skillnad!
  Jag har så mkt kvistar och grenar här i trädgården att jag skulle behöva ha en container att elda i...
  ....om man skulle skaffa sig en plåttunna och börja elda...

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar.
Eventuella frågor svarar jag på här eller på din blogg :-)
Ha en bra dag!