torsdag 21 mars 2013

Livet blir ju aldrig tråkigt iallafall


Med fröer kan man ha nästan för roligt, så roligt att utrymmet börjar ta slut och man undrar var alla hundra plastkrukor tog vägen när det hela tiden ploppar upp små nya plantor på fönsterbrädorna. Det gäller att ta vara på dom ynka solstrålar som levereras.

I år har jag sått tre tomatsorter, Garderner's delight, Moneymaker och Chocolate cherry. Jag vill minnas att jag hade sisådär 10 tomatplantor förra året och tyckte då att det var lite mycket. I år har jag lyckats begränsa mig till 18 plantor... :-)

Gurkfröna börjar gro, grönkål, kronärtskocka, perenner, paprikor, kronärskocka... I need a bigger house! (eller iallafall större fönster). Bilden nedan är honungsmelonfrö från en ica-melon. Ingen aning om det blir nån frukt men dom grodde snabbt och allt är roligt att prova.


7 kommentarer:

 1. Honungsmelon...mmmm, låter gott
  begränsa dig till 18..från 10...låter ju strålande, duär bra på matte ;)
  Lycka til med sådd och skörd, själv har jag inte kommit igång...får ta ett kraftag efter påsk

  kram kajsa

  SvaraRadera
 2. Duktig flicka, inte fler än arton:)) Ska bli spännande att se om melonen orkar.Jag håller tummarna!

  SvaraRadera
 3. Vad duktig du är som skriver en liten fin lapp/kruka.
  Har också skaffat frö till Chocolate Cherry, ska bli spännande att testa mörka tomater. Tycks vara den enda som inte fått mina fröer i jorden än?
  Ha en fin helg! Kram/Annelie

  SvaraRadera
 4. Det verkar spännande med melon! Även om det inte blir några frukter så kanske du får en snygg växt :) /Amanda

  SvaraRadera
 5. Jag tittade till mina tomater idag och tänkte att nu är det dags att plantera om en andra gång. Måtte det bli varmare snart för jag behöver flytta ut dem i Lugnet snart.

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 6. nä, livet är spännande när man har frösått. litet ger stor glädje dessutom
  aino

  SvaraRadera
 7. Javisst är det spännande med frösådder...plats brist här med?!
  Lycka till med Ica melonen ;)
  Kram Sussi på Stolpås

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar.
Eventuella frågor svarar jag på här eller på din blogg :-)
Ha en bra dag!