söndag 31 mars 2013

Nu!

Krokus

Krokus

Snödroppe

Krokus

Idag tog vintern slut har jag bestämt mig för. Bara på två dagar har det börjat ploppa upp alla möjliga små färgglada saker i marken här och var. Det är nästan så man vill springa barfota ut i gräset, eller nja... kanske en annan dag... Men andra saker kan man ju hitta på i vårsolen som att olja in pallkragarna som jag har samlat på mig under vintern. Letar man i sin icke odlingsintresserade del av bekantskapskretsen så finns det ovanligt mycket gamla pallkragar som ligger och skräpar på folks bakgårdar.

Trätjära, kokt linolja och balsamterpentin blandat i lika delar har jag målat dem med. Så nu luktar det gammal fiskebåt i trädgården... mysigt!

Pallkragar

Pallkragar


10 kommentarer:

 1. Ååååååh, vad härligt! hurra för våren och solen! Stor kram!

  SvaraRadera
 2. Ja, jippie vilka vårkänslor det blev idag!

  Haha. Jag satt precis och googlade på hur jag skulle behandla mina odlingslådor (lådorna finns än så länge bara i min fantasi, men ändå...). Nu kan jag sluta googla. Din behandling blev kalasfin. Man tackar för tipset!

  Kram Tamara

  SvaraRadera
 3. Vilka härliga vårbilder!

  SvaraRadera
 4. Nähä! Färglada små saker i trädgården! Och supersnyggt kommer det att bli med smaskiga saker i pallkragarna. :-)

  SvaraRadera
 5. Men nu blir jag avis...vi som har så mycket snö kvar! Kan känna doften av både vår och båt hos dig =) tänka mig iaf ;)
  Ha det bäst,
  Sussi på Stolpås

  SvaraRadera
 6. så underbart med utefix
  vi har fortfarande alldeles för mycket snö liggandes
  tänk vad mycket gott och fint det kommer att växa i de där pallkragarna...
  kram åsa

  SvaraRadera
 7. Vilka härliga bilder. Får nästan pippihud av att se alla pallkragar, tänk så myckert vackert/gott det kommer att växa i dessa.... Kram/Annelie

  SvaraRadera
 8. Härliga efterlängtade vår, äntligen är den här.

  Kram

  SvaraRadera
 9. Underbart med alla vårtecken i din trädgård! Ser spännande ut med alla pallkragar, kanske får vi se till sommaren vad du ska ha i dem!/ Kram Titti

  SvaraRadera
 10. Härliga vår välkommen...såg några krokusar i trädgården igår, men kameran vara inte med...och det börja så smått sticka upp saker lite överallt. Dina nyfunna planterings pallkragar blev supersnygga

  Själv lapade jag sol på läsidan och såg mannens framfart i bambubusken..en man är svår att stoppa

  Kram kajsa

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar.
Eventuella frågor svarar jag på här eller på din blogg :-)
Ha en bra dag!