lördag 27 april 2013

Utflyttning


Ibland undrar jag om tiden har börjat gå fortare när man en dag upptäcker att vitsipporna blommar och snödropparna tappat sina droppar och tomatplantorna har lagt sig ner och skriker av ilska på fönsterbrädan.
"Note to myself": Så inte tomaterna så tidigt nästa år...
Det fick iallafall bli en hastig flytt av taniga plantor till stora växthuskrukorna. Dom överlevde tror jag. Jag tänker varje gång att jag ska försiktigt vänja växterna vid det verkliga livet men tillslut brukar det ändå bli den brutala metoden. Som när tonåringar flyttar hemifrån...  :-)

6 kommentarer:

 1. Jag sådde nog också mina tomater förtidigt, det är lätt hänt när man börjar längta efter trädgårdsarbetet på vårkantan! Men de klarar sig säkert jätte-fint. Vilket härligt rymligt växthus du har! Själv har jag inte hunnit städa mitt växthus ännu, så tomaterna får stå inne några dagar till. Ha en skön helg!/Kram Titti

  SvaraRadera
 2. Den där "försiktiga tillvänjningen" hade jag också tänkt tillämpa.....men som vanligt blev det inte så i år heller. Men det brukar gå bra ändå som tur är, man får bara hålla ett öga på termometern så det inte blir minusgrader.
  Ha en fortsatt fin helg i trädågården!

  SvaraRadera
 3. Så fint du har det i växthuset, hoppas plantorna kommer trivas! Tack för tipset med täckbark på `golvet´..nu vet jag hur jag ska ha det i mitt växthus som snart ska byggas : )
  /Cika

  SvaraRadera
 4. Börjar med att skrika: woiiii! Så underbart med kärleken! Där gick jag igång :) Haneller hon kan väl hänga med ut på landet, delad odling är dubbel odling!
  Sen blir jag avis på växthuset, jag har inget än... En vacker dag så!
  Nej, nu ska jag nog sikta mot sängen. Det är väl bäst att vara utvilad innan jag slänger mig på tåget till Köpenhamn. Ska bli nice att övernatta på samma B&B som i höstas. lite som att komma hem ;-)

  Kram, Lisa

  SvaraRadera
 5. Oj vad skönt att detta hänt dig med ;) står också i samma sits...håller tummarna för oss att det går bra även med den brutala metoden :)
  Vilket härligt stort växthus du har! Det står ett sånt på min önskelista med ;)
  Lycka till Sussi på Stolpås

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar.
Eventuella frågor svarar jag på här eller på din blogg :-)
Ha en bra dag!