tisdag 9 april 2013

Vilken tur



Om man ska tro på gamla talesätt så skulle det kunna finnas någon slags procentuell chans att få tur i livet. Otur i spel, tur i kärlek eller tvärtom. Otur kommer i tre och tur eller otur drabbar den som har mer av det ena eller det andra.

Är det tur att solen lyser eller är det hela 85% tur att fröerna grodde eller är det kanske de mer exceptionella händelserna i livet som kallas tur? Det där med kärlek tillexempel. Eller pengar. Ibland kan det vara lättare att ”skylla” på både tur och otur istället för att prata om sitt eget misslyckande eller av blygsamhet inför den egna förmågan.

Hur som helst så kommer nog inte turen till oss utan någon slags motprestation i form av en handling. Det är svårt att hitta en tussilago om man inte ger sig ut i diket och smutsar ner skorna. I alla fall så här års.
Tur är inte heller lycka men kanske kan man ha turen att finna lyckan på den där stigen som skymtar bekom tistelsnåret. Det gäller bara att lägga märke till den.

Och det kanske är just det där… att se möjligheten när den uppenbarar sig som ger tur. Att följa sitt hjärta och sina instinkter. Att se det positiva och att våga hoppas. Våga ta steget i en annan riktning än längsmed den gamla invanda upptrampade vägen som man känner så väl.

Jag vet inte om det var herr Tur eller fru Öde som hälsade på hos mig en dag i mars… eller om det bara handlade om bra vägval, men hur det än var med det så har det vänt uppochner på min lilla värld i skogsbrynet. Och det är en härligt spännande känsla.

10 kommentarer:

 1. vet precis vad du menar. jag har också stått i det där vägvalet och hur läskigt det än var så valde jag det okända till slut. där man inte riktigt vet vad som ska hända. saker och ting har börjat klarna upp och falla på plats på ett sätt de aldrig gjort tidigare eller ens fått möjlighet att göra om jag stannar kvar på den upptrampade vägen. jag kallar det mod.
  kram
  åsa

  SvaraRadera
 2. Det är så spännande och intressant att tänka på det där med tur och öde och mening! Stor kram i solen!

  SvaraRadera
 3. Jamen, det låter fantastiskt! Tror det handlar om harmoni och balans och vara tillfreds med sig själv också. Då liksom glöööööder det ut genom huden. :-)

  SvaraRadera
 4. Heja dig!
  Det krävs ju mod och vilja med, och kanske lite tur!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 5. Så fint du skriver! Det underlättar nog som du skriver att vara positiv och våga ta steget. Söta små hjärtan du visar!
  Ha det så bra!

  SvaraRadera
 6. ååh så mycket fint du har i din blogg, lägger gärna till den bland mina favoriter!

  Kram
  Tiina

  SvaraRadera
 7. Visst är det spännande och spekulera och vem vet vad som är tur och otur och hur det slår ner..men en sak är säkert att när man har otur känns det inte bra, men när turen slår in oavsett var så blir man ju så fantastiskt glad...och ibland är det omtumlande

  Tussilago, dök upp längst cykelbanan på påskafton och lös så gul mot mig, det var ett oväntat möte så här en kulen April, men så välkommet

  kram kajsa

  SvaraRadera
 8. Tänkvärda och fina ord. Plötsligt händer det!
  Sen blir jag nyfiken på vad som vänt uppochner på din skogsbrynsvärld. Tolkar det iaf som att det är positivt så jag säger grattis.

  Önskar dig en turlig och fin helg!
  Kram Tamara

  SvaraRadera
 9. Spännande det låter och positivt! Så kul oavsett tur, öde eller vad man nu väljer att tro på...men att vara positiv underlättar nog som du sagt, jämt!
  Kloka ord.
  Kanske får vi senare veta vad som vänt uppochner på skogsbrynet ;)
  Vad din bild får mig att längta till sommaren...
  Tack för de värmande orden hos oss.
  Kram Sussi på Stolpås

  SvaraRadera
 10. Hittade precis hit till din blogg via blommig fredag, och måste säga att jag tycker du tar fantastiskt fina bilder! Härliga ord & tankar också. Gillar det, och kommer att återkomma :)

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar.
Eventuella frågor svarar jag på här eller på din blogg :-)
Ha en bra dag!