torsdag 9 maj 2013

Mellan skurarna


Jag hann ungefär sätta hälften av potatisen i landet innan ösregnet kom och växthuset blev räddningen. Just nu har jag noll koll på vad som är tidigt/sent och när potatisen egentligen borde komma i jorden. Det är så konstigt allting med tussilago fortfarande och sommarblommor som växer så fort att man nästan kan höra det knaka i marken och sommarvärme. Nattfrost låter som något obekant från en bortglömd dröm.

Ännu konstigare känns det att växthusodlingarna har kommit så långt redan om jag jämför med förra året. Ibland vet man inte varför det blir som det blir men jag antar att jag sådde tidigare i år, det låter ju ganska logiskt... (Tror jag måste börja föra dagbok över saker för att minska min vimsighet.)

Växthuset har redan börjat bli för litet, jag bestämde mig nån gång förra året under snigelkriget att jag skulle utnyttja det mer... så i år har jag sått snigelgodis som sallad, persilja och basilika bakom lås och bom.


8 kommentarer:

 1. Ja, det är en konstig vår i år! Det känns som om allt kom på en gång. Det soliga vädret sätter fart på växtligheten. Du har så fint i ditt växthus, ser mycket snyggt och välordnat ut!/ Kram Titti

  SvaraRadera
 2. Mysko vår, verkligen. Och ååååå, så härligt med växthus.

  SvaraRadera
 3. Ja, mycket är konstigt i naturen nu. Många växter som blommar samtidigt som inte brukar göra det. Idag har jag sått i trädgårdslandet och så sen har jag nog aldrig varit.

  Ha det bra!

  SvaraRadera
 4. Ja, dina plantor har kommit långt.
  Kommer sniglarna in i växthuset?
  Ett tips till dig som har chili, att ställa in ett par krukor basilika. De har en tendens att missgynna löss på chilin. Jag såg igår att jag har löss på mina plantor så jag måste genast såpbehandla dem.
  Hälsningar Maria

  SvaraRadera
 5. Visst är det underbart med växthus och vilka stora plantor du har redan! Det är första sommaren som jag har ett växthus och större delen av dagen tillbringas därinne, så mysigt. Har stora planer på att sälja huset och bosätta mig i växthuset. Ha en härlig söndagseftermiddag!! Kram/Annelie

  SvaraRadera
 6. Så härligt med alla plantor, vi ligger lite efter men nu kliar det i fingrarna :)

  SvaraRadera
 7. Så skönt et ser ut med all prunkande växtlighet!!

  Kram kajsa

  SvaraRadera
 8. Så vackert och frodigt du har det! Snacka om växtkraft. Frodiga är även rabarberplantorna jag fick av dig i fjol. Vill passa på att tacka för dem än en gång.

  Vit klematis mot röd vägg låter toppensnyggt! Svårt att misslyckas med det valet. Ska väl vara vimsigheten som ställer till det i så fall ;)

  Kram Tamara

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar.
Eventuella frågor svarar jag på här eller på din blogg :-)
Ha en bra dag!