onsdag 15 maj 2013

Musöron


Tydligen ska man beskära rosorna när björkarna har fått musöron säger de som vet. Jag vet inte riktigt när det hände eftersom mina ögon oftast tittar ner i marken så här års, men musörona börjar mer likna kattungeöron nu. Så det kanske är dags att använda sekatören på mina tilltufsade rosor som verkar ha mått mindre bra den här vintern... Större delen har grävts bort och rosorna mot väggen har fått ge plats för en Clematis istället. Röda rosor mot röd vägg, nej nej. Vit Clematis mot röd vägg, ja ja! Hoppas det blir bra, jag får återkomma i detta ämne längre fram.

8 kommentarer:

 1. Våra rosor får nog vänta på hundöron, eller rentav åsneöron, för de verkar ha tagit stryk i våras. Törs inte ta bort något alls innan det vaknat ordentligt :(

  SvaraRadera
 2. Rosorna har tagit mycket stryk under vintern även här hos mig. Mycket dött även på rugosorna. Vit clematis låter ljuvligt! :)

  SvaraRadera
 3. Här hann det inte bli några musöron i år. Björkarna tog ett jättekliv till elefantöron på en gång. Ha en fin dag!! Kram/Annelie

  SvaraRadera
 4. Ha,ha...ja härom helgen utbrast min mamma att nu har björken fått musöron och strax därfefter började jag beskära rosorna, fast jag ahr ett par kvar som måste friseras. det är ett bra tecken

  Kram kajsa

  SvaraRadera
 5. Urtjusig bild på de små öronen. Ja här är rosbeskärningen i full gång, det är kul men stickigt och man får de karaktäristiska märkena på armarna... Många rosor jag sett har frusit rejält i vinter, men ser ut att komma igen som tur är. Ja har en blandad inställning till rosor, men att de är vackra och doftar gott, det överväger något.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 6. Spännande att göra om, hoppas det går toppen.
  Ja det går så fort nu så snart är allt helt utslaget...
  Rosor är så vackert, tror jag måste köpa mg några nya jag med :)
  Ha en fin helg,
  Sussi på Stolpås

  SvaraRadera
 7. Samma kroppshållning här, som en katt som fixerar ett byte. Gamnacke! Icke ett musöra i sikte över öronhöjd.

  SvaraRadera
 8. Jag har, något förvånad, kunnat konstatera att de rosor jag flyttade på i höstas har repat sig riktigt bra och skjuter nya blad medan de som står på sina ursprungsplatser verkar ha gett upp alldeles.. Konstigt, men jag är glad att det inte var tvärtom! :) /Amanda

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar.
Eventuella frågor svarar jag på här eller på din blogg :-)
Ha en bra dag!