söndag 7 juli 2013

Gäster i trädgården


Skalbaggar, spindlar, myggor, myror, getingar... till och med fästingarna kan få kaffe och bullar i trädgården idag! Men de onda rådjuren från helvetet som passat på att mumsa i sig både rosenknoppar, lökar, nyplanterade buskar och smultron medan jag var borta några dagar vill jag jaga med hagelbössa just nu.

Jag är egentligen en stor vän av våra vackra djur men den där kärleken kan ibland vända snabbt till hämndlystet hat när dom trampar in i mitt revir. Fast det där går väl över... imorgon kommer Bambi att vara såå söt när jag ser honom skuttande på fälten.

Note to myself: Plantera inte smultron i något som liknar en matskål...


9 kommentarer:

 1. Nej, va trist! Rådjur är söta på andra sidan staketet brukar jag säga, kommer de på fel sida staketet är de monster och allt annat än söta.
  Hoppas du får en fin vecka trots förstörelsen!
  Kram Nora

  SvaraRadera
 2. Hagelbössa låter brutalt. Men det är säkert effektivt ;)
  Vissa sorts gäster ser man ju helst i grannens trädgård. Typ mördarsniglar. Tog ett gäng i morse. Jag kan svära på att de kom från grannens trädgård för att gotta sig hos mig. Blä för de slemmiga krypen!

  Har noterat att du vill ha ljuslila vallmofrön.
  Ska bara komma ihåg att spara lappen...

  Kram Tamara

  SvaraRadera
 3. Håller med om rådjuren!! VARFÖR äter de inte allt annat grönt o fint som växer utanför trädgården!! Bara mina nyplanterade växter verkar duga för dem. Men visst är de söta..

  SvaraRadera
 4. De är ju så söta, men ack så hungriga.Tänkte genast på näv i stadsbor hälsa på vännerna i Bohusläng, ett råddjurskid stod o åt i kökslandet och vi utbrast - men åh så söt. Värdparet tyckte tvärt om och sjassade gesast bort de, varav vi skrattade gått åt oss själva

  kram kajsa

  SvaraRadera
 5. Näe! Det är bäst att inte bjuda in dem med matskålar!

  Man blir fullständigt galen när de röjt runt i trädgården.....
  Så trist!

  Ha en trevlig dag, trots allt :)

  SvaraRadera
 6. Åh, jag förstår precis :) Stor kram!

  SvaraRadera
 7. Neej du, alla djur är inte välkomna... Jag förstår att du blir mordisk när rådjuren äter upp blommorna! Hos mig har de inte syntds till nu, tack och lov. Däremot har jag startat en väpnad konflikt mot ett gäng röda skogsmyror. de har börjat bygga vid en rabatt, under trälådan jag har rönnsumaken i...
  Ha en fortsatt fin semester!

  Kram, Lisa

  SvaraRadera
 8. Just nu ligger hjortarna inte högt upp på min lista då de för någon dag sedan åt upp HELA min ärt- och bönskörd. Tre små ynka ärtskidor lämnade de kvar. Resten hade de mumsat i sig. Så just nu kan jag lova att vi inte är de bästa av vänner. Så jag förstår dig.

  Ta hand om dig!♥

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 9. Kram på dig.♥ Jag hoppas allt är bra och att du njuter av sköna sensommardagar vännen.

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar.
Eventuella frågor svarar jag på här eller på din blogg :-)
Ha en bra dag!