tisdag 17 september 2013

Det är aldrig för sent att börja från början


Det kanske inte var någon större överraskning att växthuset skulle vara det som fångade mitt intresse först. Nu blev det utstädat, tillplattat och förberett för nästa år. Hönsen trodde kanske att det skulle bli deras nya fina hus, men icke picka i mina blivande odlingar! Fast det är ganska trevligt att ha en liten svans av hönor efter sig när man gräver i trädgården. Katten Pepsi är också väldigt förtjust över att jag äntligen börjat greja ute igen. Hon gillar på något sätt att jag finns där i närheten och småpratar med henne.

När man lämnar något (läs trädgård) bakom sig som man lagt en massa tid och kraft på och står inför en helt ny utmaning som kommer att behöva ännu mer av tid och kraft så kan det kännas som ett väldigt stort berg att bestiga, och var ska man ta det första steget? Lika bra att lägga sig ner och strunta i allt har jag tänkt ibland men så plötsligt så dyker den där lusten upp från ingenstans och idéer börjar sakta ta form. Till och med ett skruttigt, igenvuxet växthus med väggar av byggplast kan locka fram den där gnistan hos mig som slumrat någonstans långt inne under sommaren. Odlingslusten. typiskt att den kommer nu när hösten snart är här...

Men växter är också flyttbara som oss människor och tur är väl det att jag kan flytta med mig små bitar av min gamla trädgård i form av små plantor och fröer och börja om från början. Bara viljan finns så är ingenting försent.
3 kommentarer:

 1. Förstår din glädje och lust inför växthuset. det kommer bli så snyggt!!

  Förstår att du vill gärna göra allt som egentligen hör våren till, men det är ju nu allt har tagit fart. Men till våren, tänks så bra det blir då

  kram kajsa

  SvaraRadera
 2. Bra jobbat vännen och det där kommer att bli hur bra som helst. Anade att du inte skulle kunna låta bli att ge dig på växthuset. ;) Jag kan riktigt se dig där bland höns, tupp och katt. Pysslandes och småpratandes. :)

  Kram på dig♥

  SvaraRadera
 3. Det kommer att bli fint, snart är det dags igen att köra ner fingrarna i jorden. Kraaam!

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar.
Eventuella frågor svarar jag på här eller på din blogg :-)
Ha en bra dag!