måndag 23 september 2013

Hemmagjort


”Mamma är potatisen hemmagjord?” brukar min dotter fråga. Ja potatisen är hemmagjord, och morötterna, rödbetorna, tomaterna och brödet och saften. Nu är äggen också hemmagjorda kan man säga, tack hönsmamma! 

Det är fint att få plocka in ett nyvärpt ägg på morgonen som känns alldeles lent och ljummet mot kinden och att veta att de här hönorna får springa ute och picka daggmask istället för att trängas i små överbefolkade burar.

Ägg är nog ett av de bästa livsmedlen som finns, perfekt färdigförpackat på naturligt vis och fyllt med nyttigheter. Eftersom jag gillar att baka mycket finns det alltid behov av ägg och man kan pyssla med dom också, fast än är det långt till påskäggstiden.


Julägg?2 kommentarer:

 1. Det måste ju vara helt underbart att kunna "plocka" in äggen så där. Tyvärr kan vi inte ha några hönor eftersom jag inte vet vad vi ska göra med dessa vintertid. Kanske är en ny affärsidé, hyra ut sina hönor sommartid:)
  Ha det gott! Kram/Annelie

  SvaraRadera
 2. Underbara bilder vännen! Jag tror minsann vi ska ta och vara lite kreativa med våra ägg här hemma också. :)

  Ibland saknar jag att kunna gå ut och plocka egna ägg. Det var en härlig tid. Men vi fick ge upp det där med egna höns. Räven kunde vi hålla ute men mink och iller var det svårare med. Nu hämtar vi ägg hos vänner istället och det är inte dumt det heller. :)

  Njut av era fina ägg vännen och ha en strålande helg!

  Kram Lotta

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar.
Eventuella frågor svarar jag på här eller på din blogg :-)
Ha en bra dag!