torsdag 28 november 2013

Gråa dagar


Ibland känns livet bara förbaskat grått.

När solen faktiskt skiner men det känns som att strålarna inte når fram riktigt.
Likadana dagar som aldrig tar slut och minnena efter en älskad svart kissekatt som fick lämna jorden alldeles för tidigt. Kanske är det bara så det ska vara ibland. En tid att sörja och att tycka att livet är orättvist, meningslös, grått och ledsamt.

Snart är det advent och väntan på julen. Jag väntar på att solen ska börja lysa upp den där gråa känslan och sätta fart på glädjen och energin igen. Och förhoppningsvis blir jag av med den elaka novemberförkylningen och kan skutta glädjestrålande rakt in i december med rimfrost, juleljus och hemgjord glögg med pepparkakor. Det vore bra.

Livet går vidare om inte annat... även på landet.

5 kommentarer:

 1. Även om livet ska gå vidare borde det ju få stanna upp en liten stund, en bit av hjärtat har ju försvunnit. Tillgivenheten de givit finns dock alltid kvar. Det är okej att tycka att livet är grått, det är ju faktiskt det emellanåt, man måste inte alltid vara ett rivjärn med högt skratt även om det tycks vara ett allmänt krav. Krya på dig. Kram

  SvaraRadera
 2. Kunde inte sagt det bättre själv än föregående talare, Malin.
  Sen hoppas jag att första advent kom med hopp om en soligare tillvaro i det gråa.

  Kramar till dig!
  Tamara

  SvaraRadera
 3. Ja det känns verkligen riktigt grått när man förlorar en fyrbent kär vän. Tänk att dessa varelser kan sprida så mycket glädje omkring sig. Ha det fint. Kram/Annelie

  SvaraRadera
 4. Hoppas att du har fått se några nya ljusglimtar och att förkylningen har gett med sig.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 5. Jodå, det kan verkligen känns grått vissa dagar, perioder i ens liv....förhoppningsvis går de snabbt över och fylls med ljus och värme. Men jag tror att det ska vara så, för att kunna uppskatta allt det bra som omger oss.
  Snart ler solen igen & det känns inte lika grått

  kram kajsa

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar.
Eventuella frågor svarar jag på här eller på din blogg :-)
Ha en bra dag!