tisdag 5 november 2013

Höstkrans

Höstkrans

Jag har alltid gillat det där med kransar på dörren vid höst och jul, det är något gammaldags hemtrevligt över det. Men jag har aldrig förut gjort en egen, kanske för att mina dörrar inte varit tillräckligt vackra eller för att den där hur-gör-man-tröskeln varit för hög. Men i år fanns både en snygg dörr och tillräckligt med skaparlust för att lyckas övervinna konstens alla regler.

Kransen är lindad med björntråd runt en tjock ståltrådsstomme och äpplena fastsatta med ståltråd. svårare än så var det inte. Nu har den hängt några veckor så snart kanske är det dags med en uppföljning på det hemtrevlighetsprojektet.

Härliga höst, jag älskar den här tiden med pyssel, temuggar och stearinljus i mörkret.

Ps. Om någon känner igen de röda bären som inte är nypon är jag väldigt nyfiken på om det kan vara Hagtorn?

8 kommentarer:

 1. Vad fint. Jag har heller aldrig tagit mig för att själv göra en dörrkrans trots att jag älskar dörrkransar. Ska kanske försöka mig på att göra en jag också.

  SvaraRadera
 2. Jag älskar också kransar, både att göra dem och att titta på dem. De är ofta vackra i all sin enkelhet men även när de är fint dekorerade. Nu blev jag också sugen på att göra en, det får bli imorgon på min lediga dag :-)
  Japp, det ser ut som hagtorn!

  SvaraRadera
 3. Snyggt! Jag blir faktiskt mer och mer pysslig med åren (som kanske hänger ihop med att i alla fall jag har mer tid).

  SvaraRadera
 4. Jättefin krans!! En sådan skulle man vilja haft...fast det blir inte mer än halmhjärtat på dörren till jul, i lägenhetstrappor har man ju verkligen inte snygga dörrar som inspirererar...inte som du, jättefint

  kram kajsa

  SvaraRadera
 5. Så oerhört vacker! Nu blev jag inspirerad att göra något till dörren :)

  SvaraRadera
 6. Ljuvlig krans! Jo, det är hagtornsbär. :)

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar.
Eventuella frågor svarar jag på här eller på din blogg :-)
Ha en bra dag!