fredag 13 december 2013

En glad virkad blomma


Den här blomman blir man verkligen glad av att virka. Så roligt!! Och ännu gladare blir nog den som ska få en blomma i julklapp av mig i år. När den här blomman blev klar satte jag igång med en ny meddetsamma, så roligt var det. Annars brukar jag sällan vara road av att göra två likadana saker, men det här grundmönstret kan ju faktiskt varieras både i färg och form med lite fantasi. Jag har virkat den i bomullsgarn och mönstret kan du hitta HÄR.

Hur man stärker en virkad dekoration som ska hängas på väggen? Det finns varianter med färdigköpt stärkelse eller sockervatten men jag använde en blandning av lika delar trälim och vatten som penslas på baksidan efter att arbetet nålats fast på lämpligt underlag. Jag penslade två-tre gånger och lät det torka emellan. Se bara till att inte virkningen limmas fast i underlaget.

3 kommentarer:

 1. Glada virkade blommor kontrasterar fint mot det gråa vädret. Jag har inget emot gröna jular, men lite sol vore ju inte fel. Snälla Tomten, kan vi få sol på julafton?

  Kram, Lisa

  SvaraRadera
 2. En riktigt God Jul!
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar.
Eventuella frågor svarar jag på här eller på din blogg :-)
Ha en bra dag!