onsdag 25 december 2013

En regnig jul på landet


Det har inte varit speciellt mycket julstämning den här månaden. Kanske beror det på att regnet bara öser ner eller att allt för mycket saker som inte alls har med jul att göra måste göras som att ha hantverkare hemma, sälja hus och flytta saker som aldrig tar slut hit och dit. Men avsaknaden av snö är nog det som mest fattas. Det är väl de där sakerna man minns från barndomen som skapar julkänslor i hjärtat. Vit snö, doften av pepparkakor och julgran och färgglada paket. Lite av det där har jag iallafall hunnit med i år och det känns ganska skönt ändå att vara nöjd med den sneda julgranen och de brända pepparkakskatterna och bara göra det man vill och orkar.

Julen handlar väl ändå mest om att ha mer tid för familj och vänner och att mata hönorna med julost och skämma bort de bortskämda katterna ännu mer och sova tills man vaknar och gå runt halva dan i pyjamas och raggsockor och dricka glögg och elda i kakelugnen.
En lugn fridfull jul på landet med regnet smattrande mot rutan.

4 kommentarer:

 1. Det regnar här också, tycker det på sätt och vis är skönt. Inget att skotta och imorgon kanske isen smält så vi kan ta en vettig promenad. Hoppas att det ordnar sig hantverkare och allt annat! Att ge hönsen julost, tror jag definitivt är den egentliga meningen med julen! (iaf ur ett hönsperspektiv ;) )
  Hoppas du får en fin återstående december!

  SvaraRadera
 2. Vi kan ju låtsas att din vita höna är en lite snöhög. Eller hänga lakan utanför fönstren...så blir de kanske rentav ursköljda på kuppen :) Go´ fortsättning på julen!

  SvaraRadera
 3. Låter som en riktigt skön jul. Kram/Annelie

  SvaraRadera
 4. Det ser underbart ut, enkelt och skönt precis som det ska va om jag också får välja.
  Kram och God fortsättning! Maria

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar.
Eventuella frågor svarar jag på här eller på din blogg :-)
Ha en bra dag!