fredag 27 december 2013

Rent mjöl i påsen


När man flyttar till en ny plats gäller det att hitta alla de där små guldkornen av närodlat och lokalproducerat som man inte vet om att de finns. Det är ju inte så vanligt att man automatiskt blir matad med reklam från de mindre företagen som man blir av Coops stora reklamskyltar och välkomstpresentcheckar. De stora matvaruaffärerna har blivit mycket bättre med sitt ekologiska sortiment det senaste åren men jag gillar att gynna de små producenterna på landsbygden i första hand.

Eftersom jag är så envis med att baka allting själv känns det extra viktigt att använda bra mjöl utan en massa konstigheter som tillväxthämmande hormoner och bekämpningsmedel. Så det passar mig perfekt att Lögens Kvarn finns i närheten med fina ekologiska spannmålsprodukter.

I skafferiet blir det mindre och mindre oekologiskt i den mån det går att tvinga på resten av familjen nya vanor. Tydligen var den fairtrademärkta och ekologiska "Nutellan" jätteäcklig så alla mina försök lyckas inte även om tanken är god. :-)

10 kommentarer:

 1. Bra tanke, roligt att du tittade in till mig.

  SvaraRadera
 2. Bra gjort, i både tanke och handling! Vilka snygga förpackningar dessutom!
  God fortsättning!

  SvaraRadera
 3. Vilka fina påsar ! Ser ju mycket trevligare ut en de "vanliga" :)

  SvaraRadera
 4. Håller med; superfina påsar! De funkar ju som dekoration dessutom! Det där med ekologiskt och fairtrade är spännande. Jag hittade en olivolja i England som faktiskt är tillverkad i Palestina. DET är ovanligt! Inte på någon kibbutz utan på "riktigt". Sånt blir man glad av men det är lite väl långt att åka till GB för att handla, he he. Hittade dessutom vår mjölkfria glass i samma butik. Istället för att heta Tofuline hette den nåt annat men det stod Swedish på den! Minsann :)

  Kram och god fortsättning!

  SvaraRadera
 5. Vad fina påsar! Jag tycker också det är både roligare och bättre att baka med ekologiskt. Egentligen finns inget alternativ.
  Ha en fin dag. Kram Maria

  SvaraRadera
 6. Bara påsarna får en att må gott. Härligt att du bakar allt, önskar jag också fick igång mig på den fronten...kanske 2014?? Vem vet

  Ösnakr dig en god fortsättning och ett toppenfint 2014

  Kram Kajsa

  SvaraRadera
 7. Jätteäckligt är kanske inte det bästa betyg du kan få. Haha! Men skam den som ger sig...

  Antar att bilderna är från ditt/ert kök. Tänk att ha två "fasta" massiva skärbrädor. Vilken snygg lyx! Jag är grymt avundsjuk.

  Önskar dig en god fortsättning på det nya året. Fortsätt vara envis så ska du se att Nutellan kommer få högre betyg framåt mars eller så ;)
  Kram Tamara

  SvaraRadera
 8. Det är härligt när man hittar fint mjöl och gärna närproducerat och giftfritt så klart. Brödet blir ju mycket godare också :) Kram!

  SvaraRadera
 9. Ja visst vill man ha rent mjöl i påsen! Kul med en liten kvarn som kör ekologiskt i närheten. Fina påsar också! :) Kram Karin

  SvaraRadera
 10. Hjärta till dig idag!!

  Kram Kajsa

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar.
Eventuella frågor svarar jag på här eller på din blogg :-)
Ha en bra dag!