fredag 14 februari 2014

Vad håller jag på med?


Ja, inte har jag hållit på speciellt mycket med bloggen den sista tiden... Ibland kan jag få en liten dåligt-samvete-känsla för de där sakerna, projekten och allt vad det nu är som jag inte har tid med just nu. Men sen tänker jag att var sak har sin tid och man kan inte göra allt man vill när man vill. Fast jag hoppas att min skrivarlust kommer igång nu när de gröna fingrarna börjar vakna och alla fröer ligger och väntar i påsar och mina övervintrande fuchsior faktiskt verkar ha överlevt vintertiden i papegojhuset. Fåglar och blommor var en bra kombination!

Det som mest har sysselsatt mig den här vintern har varit ett evinnerligt flyttande av saker till mitt nya hem... Alla möbler och pryttlar, blomkrukor, pallkragar, spadar och grejer som jag inte ens visste att jag hade. Mitt gamla hus blev sålt precis innan jul och nu är det bara några dagar tills nycklarna överlämnas och den tiden är förbi. Jag var förbi huset häromdan för att hämta gamla fönster som jag sparat till att bygga drivbänkar av (nån gång i framtiden...) och då hade krokus och snödroppar börjat sticka upp. Lite sorgligt kändes det då, att lämna en plats med så mycket minnen av drömmar och projekt och allt som ligger i jorden och väntar på våren.

Men jag har nya drömmar om odling framför mig och ett nytt hem som känns som hemma, och hönan som envist ruvar på sin ägghög, och katterna som stolt kommer hem med möss i munnen, och kossorna som helt oväntat fick en kalv mitt i midvintern. Sådär som det ska vara på landet.

Så, hejdå lilla röda huset. Jag är färdig med dig nu.

Foto: SE360

3 kommentarer:

 1. Roligt att höra av dig!!! Skriv när du har tid och lust, "otvunget" är bäst. Söt den lilla kalven. Ha en fin helg. Kram/Annelie

  SvaraRadera
 2. Ett hjärta till dig med <3 !
  Vilket fint avslut du fick ändå även om det är lite sorgligt att lämna något bekant och som man har lagt ner tid i. Det har varit spännande att vänta på när ditt nästa inlägg skulle komma och nu var det roligt att läsa om ditt nya! Såklart att massa grejer går före bloggen.
  Jag har själv lite förändringar på gång som antagligen kommer innebära ett nytt ställe, men inget är avgjort ännu...
  God kväll! /Maria

  SvaraRadera
 3. Vilket fint ställe du sa hejdå till, men så bra du verkar ha fått det i ditt liv. Allt har sin tid och charm och man kan hinna få många projekt igång vart man än bor.

  Älskar bilden av kossorna, verkligen favorit rasen, de är så söta

  Kram Kajsa

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar.
Eventuella frågor svarar jag på här eller på din blogg :-)
Ha en bra dag!