torsdag 13 mars 2014

Hur många är lagom?


Jag har för mig att jag skrev för några dagar sen att jag skulle behärska min odlingslust. Kommer alla de där tomatplantorna att få plats i växthuset?.. Det vill gärna bli så av någon anledning, att jag petar ner alldeles för många frön (för säkerhets skull, och jag har ju ändå så många) och när allihopa gror så har jag inte hjärta att slänga mer än eventuellt de pyttesmå. Gurkorna grodde också, alla fem. Det var väl tur att jag inte hade fler än fem frön av dem...

Ibland kan det vara en fördel att inte slänga, iallafall inte fröer. Jag hittade en gammal påse Blomman för Dagen (Scarlet O'Hara) som har legat och skräpat i min frölåda sedan slutet av förra århundradet och dom grodde väldigt bra dom med :-)

Blomman för dagen

Gurka

8 kommentarer:

 1. Känner igen det där. Själv har jag just nu tolv plantor med gul paprika stående i vardagsrummet... alla lever och mår bra. Tur att det finns släkt och vänner som kan ta emot. :-)
  Må så gott

  SvaraRadera
 2. Det är helt omöjligt att inte pilla ner för mycket frön i jorden, snacka om "habegär" - men får liksom aldrig nog. Ha en härlig helg! Kram

  SvaraRadera
 3. Jag tar tacksamt emot "överflöd" som du vill bli av med eftersom jag hellre har stickor i händerna än frön :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så bra, det kommer att bli en hel del överflöd misstänker jag :-)

   Radera
 4. Jag kan inte hitta nåt lagom i detta sammanhanget! Här odlas det i alla fönster, under extrabelysning i salladstråk, toarullar och allt man kan hitta. Jag räknar kallt med att det mesta ska få plats i växthuset och annars får det lösa sig på nåt sätt.

  Ha det fint
  /Anette

  SvaraRadera
 5. Man kan aldrig få för mycket plantor säger jag! :D

  Kram Anna

  SvaraRadera
 6. Sällan har jag skådat sådan ordning i sålådor. Inte så konstigt att allt gror så fint. Du är duktig!

  Idag såg jag förresten att två av rabarberplantorna jag fick av dig börjat komma upp. Kraftiga och fina ser de ut. I år ska det bli rabarberpaj minsann!!!

  Kram Tamara

  SvaraRadera

Tack för att du lämnar en kommentar.
Eventuella frågor svarar jag på här eller på din blogg :-)
Ha en bra dag!